Als je bij DEKRA werkt, heb je de vrijheid je functie tot een hoger level te tillen. Dat is Autonomie voor mij.

Henry Dwars werkt nu 10 jaar als sales- en accountmanager bij DEKRA Audit. Hier houdt hij zich bezig met audits van managementsystemen, met name op het gebied van informatiebeveiliging. Hij managet nu de markten overheid en IT. Een functie waarover hij zegt: “Je moet de ambitie hebben om er wat van te maken. Die autonomie krijg je ervoor. En zo houd je je werk afwisselend.” Drie belangrijke beloftes van het werken bij DEKRA. In dit artikel vertelt Henry over zijn werk bij DEKRA Audit en gaat hij dieper in op wat autonoom werken voor hem betekent.

‘Autonomie in je werk’, wat betekent dat voor jou?
“Voor sommige mensen betekent autonomie kunnen werken waar en wanneer het jou uitkomt. Hoewel het fijn kan zijn als je ‘s middags naar de sportschool kan en 's avonds kan werken, betekent autonomie voor mij meer dan dat. We werken binnen kaders. Binnen deze kaders kunnen we zelf ons werk inrichten. Met autonomie krijg je de vrijheid om jezelf uit te dagen en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Een baan met veel autonomie vraagt om proactieve mensen, die zelf hun werk naar een hoger level brengen.”
Hoe pas jij dit toe in jouw functie als sales- en accountmanager?
“Ik heb de vrijheid om mezelf te ontwikkelen op de gebieden die ik interessant vind. Zo heb ik aangegeven dat ik een cursus marketing wil doen. Niet omdat ik op de marketingafdeling wil werken, maar omdat ik wil begrijpen hoe de afdeling werkt. Zo kan ik marketingkansen herkennen, die mij uiteindelijk ook verder helpen. Ik denk dat autonomie ook betrokkenheid creëert. Autonoom werken bij DEKRA draait dus niet alleen om vrijheid voor jezelf, maar ook om de mogelijkheid er met elkaar wat van te maken.”
Individuele vrijheid, voor een sterker team dus?
“Precies. Bij mijn collega's zie ik die betrokkenheid. Tegelijkertijd zijn we niet allemaal hetzelfde en iedereen doet het op zijn of haar manier. Ik kan niet alles wat een collega doet, en andersom. Daarom kijken we naar het team als geheel. Wat zijn de sterktes en zwaktes van het salesteam? Wie is waar goed in? Zo vind ik het leuk om met marketing bezig te zijn en nieuwe klanten aan te trekken. Terwijl een collega meer energie krijgt van bestaande, grote klanten en daarbij de focus legt op het accountmanagement. Bij DEKRA krijgen we de autonomie om elkaar aan te vullen.”
Welke tip heb je voor collega's die meer hun autonomie willen pakken?
“Weet dat bij DEKRA, binnen de kaders, eigen invulling mag geven aan je werk. En gebruik die vrijheid om het voor jezelf leuker te maken. Ga op zoek naar waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld door een cursus van GoodHabitz. Of spreek je collega's aan en spar met elkaar over hoe je hetzelfde werk op een andere manier kan doen. Je krijgt dus de mogelijkheden, als je jouw ideeën maar deelt.”
Kennismaken met Henry
Mijn naam is Henry Dwars. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon in Hengelo (Overijssel). In mijn vrije tijd sport ik graag. In de sportschool, op de padelbaan of op de mountainbike. Daarnaast geniet ik ervan naar sportwedstrijden te kijken. Dat doe ik het liefst samen met vrienden of familie, want de nodige gezelligheid hoort erbij!