Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Productcertificering rail

DEKRA Certificeren

Een gecertificeerd product is de start van een optimale levenscyclus van uw assets

Boek sessie met expert Offerte aanvragen

Certificering van railproducten

Grip op de kwaliteit van producten in de railsector

Het spreekt voor zich dat u wilt voldoen aan wet- en regelgeving wanneer u nieuwe producten in gebruik neemt. Zo garandeert u dat u veilige railproducten produceert. Daarnaast speelt kwaliteit ook een steeds belangrijkere rol. Hoe lang gaan producten mee? En hoe duurzaam zijn ze om te maken? De juiste certificaten geven u en uw afnemers zekerheid. DEKRA heeft meer dan 110 jaar ervaring met het certificeren van producten, zowel nationaal als internationaal. 

Productcertificering is het proces waarin we producten testen, inspecteren en certificeren. DEKRA Rail heeft alle expertise in huis om dit voor u te verzorgen. We certificeren de volgende producten in de railsector:

 • treinstellen en locomotieven
  • Nederlandse RIS-eisen voor railvoertuigen. Dit certificeren wij als aangewezen partij door Designated Body (DeBo).
 • European Rail Traffic Management System (ERTMS)
 • ProRail-specificaties (SPC’s)
  • Dit certificeren wij als door ProRail erkende CI.
 • railinfrastructuur
 • bewegende technische systemen
 • werkplekbeveiligingsmiddelen 
  • Dit certificeren wij als Inspectie-instelling, erkend door Stichting railAlert.

Een gecertificeerd product is de start van een optimale levenscyclus van uw assets. En met de certificaten van DEKRA Rail, als geaccrediteerde instelling, onderscheid u zich van in de markt.

Onze werkwijze bij productcertificering

We testen en inspecteren of een product voldoet aan alle eisen van de markt. Bijvoorbeeld op het gebied van functie, materiaal en kwaliteit. DEKRA Rail toetst de eisen van producten tegen de specificaties van ProRail (SPC’s). Voldoet uw product? Dan ontvangt u een certificaat en mag uw product de markt op. Zo kunt u een gecertificeerd product aan ProRail leveren. Soms voert DEKRA Rail ook testen uit om te waarborgen dat de gebruikte materialen in uw product aan de SPC’s voldoen. 

Tijdens de productcertificering beoordelen we een systeem of dienst aan de hand van een beoordelingskader. Voor heavy rail zijn deze kaders de Europese wet- en regelgeving, plus de toepasselijke nationale regelgeving. Deze kaders worden regelmatig aangepast aan de hand van nieuwe inzichten en technologieën. Bij DEKRA werken we dagelijks met deze beoordelingskaders. Hierdoor weten we exact wat er speelt en kunnen we onze klanten ondersteunen met het best mogelijke beoordelingsproces. DEKRA Rail heeft ervaren deskundigen op het gebied van productcertificering in Nederland, Duitsland, Zweden, Polen en Italië.

Voordelen van DEKRA Rail

 • expert in asset lifecycle management
 • meer dan 110 jaar ervaring in het testen, inspecteren en certificeren van producten in de railsector
 • inzetbaar op nationaal en internationaal gebied 
 • klantgerichte samenwerking: we stemmen ons af op uw planning en werktempo

Profiteer van de expertise van DEKRA Rail

DEKRA voert al meer dan 110 jaar producttesten, schade-onderzoeken en materiaal-defecttesten uit. Met de combinatie van die drie werkzaamheden en onze ervaring in productcertificering voor de railsector vindt u alles onder één dak. We kunnen meerdere testen in ons eigen laboratorium uitvoeren. Wilt u meer weten of over diensten? Onze experts vertellen u graag meer.

1-op-1 sessie inplannen

Garanderen dat u veilige railproducten produceert? En dat uw railproducten van hoge kwaliteit zijn? Neem contact op met één van onze experts. Het proces is simpel:

1. Vraag via het onderstaande formulier een gratis 1-op-1 sessie aan met één van onze experts.
2. Leg uw unieke case voor.
3. Krijg waardevolle inzichten en advies over concrete vervolgstappen.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Eric  Möhringer

Account manager Infrastructure and light rail

separator
+31 30 3005 100
separator
Pagina delen