Rail

U bent hier

 • Veilige en betrouwbare spoorwegassets

  DEKRA Rail helpt railorganisaties in Nederland en daarbuiten beter te presteren en zichzelf veilig te organiseren. We overzien de hele railketen en de rol van de technische assets daarin. En we zijn als geen ander thuis in de interfaces tussen techniek, proces, mens, organisatie en beleid. Op basis hiervan ondersteunen we alle marktpartijen in de spoorwereld. Daarbij is onze meer dan 100 jaar aan hands-on operationele ervaring onderscheidend. Op basis van onze inzichten in de gehele keten blijven we innoveren. Wij streven ernaar topkwaliteit te leveren. Daarom komen klanten keer op keer bij ons terug.

  Voordat treinen of spoorconstructies in gebruik worden genomen, helpen wij bij de toetsing van het ontwerp, het beoordelen van de veiligheid en de certificering van componenten of het hele systeem tegen nationale en internationale regelgeving of klantspecificaties (Asset Admittance). Gedurende het gebruik van spoorwegassets ondersteunen wij in assetgedrag (Asset Insights) bij het verbeteren van de prestaties van assets, door monitoring of inspecties, door optimalisatie van het onderhoudsconcept, door restlevensduurbepaling, door schade-onderzoek en nog veel meer.

  Met onze diensten Asset Admittance en Asset Insights zijn wij DEKRA’s Europese unit voor testen, inspecteren, certificeren en onderzoeken in de wereld van rail, tram en metro.

  dekra-rail.com

  +31 30 3005 100

 • Services

  Onafhankelijke veiligheidsbeoordeling

  Services

  Certificering (NoBo, DeBo)

  Services

  Productcertificering

  Services

  Conditiemonitoring, Restlevendsuur & Onderhoudsoptimalisatie

  Services

  ERTMS en EMC

  Services

  Voertuigdynamica

  Services

  Niet-destructief onderzoek

  Services

  Kalibratie van meetmiddelen

 • Adresgegevens

  DEKRA Rail BV
  Concordiastraat 67, 3551 EM Utrecht
  Postbus 8125, 3503 RC Utrecht
  Telefoon: +31 30 3005 100
  Fax: +31 30 3005 150
  KvK-nummer Utrecht 27141477