Tribotechniek

Onderzoek naar wrijving en slijtage van uw gesmeerde systemen

Alle gesmeerde systemen slijten. Dit roept verschillende vragen op. Hoe lang gaan uw systemen nog mee? Zijn uw systemen veilig? En als er toch calamiteiten zijn, hoe zijn ze dan ontstaan? Lees hier wat ons onderzoek naar wrijving en slijtage van uw gesmeerde systemen u oplevert.

Krijg inzicht in de mate van wrijving en slijtage van uw gesmeerde systemen, zoals wentellagers en tandwieloverbrengingen. De experts van DEKRA zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en beoordelen van deze systemen. Daarmee kunnen we een uitspraak doen over het functioneren of falen hiervan. Dat doen we via unieke combinaties van onderzoek: macro- en microscopisch onderzoek, gecombineerd met smeermiddelanalyses. Eventueel vullen we dit aan met onderzoek in ons materiaalkundig laboratorium.

Hoe krijgt u inzicht in de conditie van uw assets?

Onze tribologie experts geven u graag inzicht in de prestaties van uw assets, waar wrijving, smering en slijtage plaatsvindt. Dat doen we op drie manieren:
Onderzoek
We analyseren, testen en onderzoeken olie, magneetpluggen, smeervetten, en oliefilters.
Advies
We geven onafhankelijk advies en bepalen de technische restlevensduur via instandhoudingsresearch.
Oplossing
We selecteren geschikte smeermiddelen voor uw toepassing(en).
Onze testmethodes en analyses maken we graag op maat voor uw organisatie. Vraag online een gratis oliemonsteranalyse bij ons aan, of neem direct contact met ons op. We denken graag met u mee!