Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Tribotechniek

Onderzoek naar wrijving en slijtage van uw gesmeerde systemen

Alle gesmeerde systemen slijten. Dit roept verschillende vragen op. Hoe lang gaan uw systemen nog mee? Zijn uw systemen veilig? En als er toch calamiteiten zijn, hoe zijn ze dan ontstaan? Lees hier wat ons onderzoek naar wrijving en slijtage van uw gesmeerde systemen u oplevert.

tribotechniek onderzoek

Krijg inzicht in de mate van wrijving en slijtage van uw gesmeerde systemen, zoals wentellagers en tandwieloverbrengingen. De experts van DEKRA zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en beoordelen van deze systemen. Daarmee kunnen we een uitspraak doen over het functioneren of falen hiervan. Dat doen we via unieke combinaties van onderzoek: macro- en microscopisch onderzoek, gecombineerd met smeermiddelanalyses. Eventueel vullen we dit aan met onderzoek in ons materiaalkundig laboratorium.

Wat zijn de voordelen van tribotechnisch onderzoek?

  • U kunt besparen op uw lifecycle kosten (LCC)

    Kent u de daadwerkelijke technische levensduur van een asset? Dan kunt u het onderhoud en de revisietermijnen hier verantwoord op laten aansluiten. Onze experts geven u inzicht in de conditie van uw gesmeerde systemen, in relatie tot de standtijd of inzettermijn. Daarvoor doen we gestructureerd onderzoek op een kleine, representatieve steekproef uit één type asset.

  • U werkt met een onafhankelijk dossier bij schade en calamiteiten

    Onze experts leggen een zuiver, onafhankelijk beeld vast over de conditie van uw assets. Daar starten we al mee in de garantieperiode. Zo creëren we een accuraat en volledig dossier. Heeft uw organisatie schade of calamiteiten? Dan is het dossier essentieel bij het achterhalen van de oorzaak, het afhandelen van garantieaanspraken, en het voorkomen van identieke schades in de toekomst.

  • U kunt schade en calamiteiten in de toekomst voorkomen

    We onderzoeken de conditie van de tribotechnische systemen van uw assets. Daarmee signaleren we adequaat onverwachts slijtagegedrag, veroorzaakt door constructiefouten of groepsdefecten (Common Mode Failure of ‘CMF’). DEKRA is gespecialiseerd in onderzoek naar schade en faalgedrag in deze constructies.

Hoe krijgt u inzicht in de conditie van uw assets?

Onze tribologie experts geven u graag inzicht in de prestaties van uw assets, waar wrijving, smering en slijtage plaatsvindt. Dat doen we op drie manieren:

Tribotechniek lifecycle besparen

Onderzoek

We analyseren, testen en onderzoeken olie, magneetpluggen, smeervetten, en oliefilters.

Tribotechniek dossier

Advies

We geven onafhankelijk advies en bepalen de technische restlevensduur via instandhoudingsresearch.

tribotechniek slijtagegedrag

Oplossing

We selecteren geschikte smeermiddelen voor uw toepassing(en).

Onze testmethodes en analyses maken we graag op maat voor uw organisatie. Vraag online een gratis oliemonsteranalyse bij ons aan, of neem direct contact met ons op. We denken graag met u mee!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van tribotechniek?

Bas van Melis

separator
+31 30 3005 100
separator

DEKRA Utrecht

Concordiastraat 67

3551 EM Utrecht

Pagina delen