Industrial Inspection

U bent hier

 • Generator services

  De generator is een van de meest cruciale componenten van een elektriciteitscentrale. De huidige trend is om de generator te inspecteren tijdens een kleinere onderhoudsstop waarbij de rotor in de stator blijft. Dit heeft grote voordelen: het is veel minder arbeidsintensief en de kosten ten op zichte van het verwijderenvan de rotor zijn veel beperkter.

  Naast tijd- en geldbesparing, zijn er diverse andere voordelen aan het inspecteren van de generator met de rotor in-situ tijdens een kleine onderhoudsstop. Op basis van de onderzoeksresultaten kan een grote onderhoudsstop beter gepland worden, bijvoorbeeld door het bestellen van componenten met een lange levertijd. Doordat er veel minder ge(de)monteerd wordt, zijn er minder mensen op de site nodig, is er hogere beschikbaarheid van portaalkraan en is er meer ruimte spullen neer te leggen. Eventuele gevolgschade door het in- en uittakelen van de rotor wordt vermeden.

  DEKRA heeft 3 specifieke methodes voor het testen en inspecteren van een generator. Lees er meer over (in het Engels) via de verwijzingen hieronder.

 • ARGIS

  Robotic air gap inspection (ARGIS)

  De conditie van de generator neemt met de tijd af. Het verwijderen van de rotor kost geld, tijd en arbeid en ruimte waardoor een air gap onderzoek met de rotor in-situ voor een conditiebepaling van generator gemeengoed is geworden. Met onze ARGIS robot (slechts 15 mm dik), kan DEKRA een breed scala aan generatoren inspecteren.

  Lees meer over ARGIS (EN)

  KIRR

  Retaining ring inspection (KIRR)

  Naar verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan in de retaining rings als gevolg van torsiekrachten die veroorzaakt worden door netinstabiliteit en start-stops maar ook als gevolg van spanningscorrosie. Met de KIRR manipulator, die voor bijna elke generator geschikt is, kunnen retaining rings in enkele shifts onderzocht worden met de rotor in-situ.

  Lees meer over KIRR (EN)

  Bump testing

  Bump testing

  Door stator-trillingen kunnen de eindwikkelingen (wikkelkoppen) losraken waardoor deze kunnen gaan trillen. Op het moment dat de eigenfrequentie van de eindwikkelingen in de buurt komt van twee maal de netfrequentie, zal door resonantie versnelde slijtage aan de eindwikkelingen optreden. Met de bump test kunnen de eigenfrequenties van de eindwikkelingen worden vastgesteld.

  Lees meer over Bump testing (EN)

 • Adresgegevens

  Team Mechanized NDT
  Meander 1051, 6825 MJ Arnhem
  P.O. Box 5185, 6802 ED Arnhem
  Telefoon: +31 88 96 83025
  Fax: +31 88 96 83100