Conditiebepaling en conditiemonitoring
DEKRA Inspecteren

Maximale beschikbaarheid uit uw assets halen?

Conditiebepaling en conditiemonitoring

Inzicht in de staat van uw componenten en systemen

Wilt u meer inzicht in de staat van uw apparatuur? Of wilt u een onderbouwd plan opstellen voor het onderhoud van uw componenten en systemen? Dan is conditiebepaling en conditiemonitoring van componenten en systemen dé manier om dit te bereiken. DEKRA-experts laten u via inspectie en onderzoek zien hoe uw systemen en componenten ervoor staan. Met deze informatie kunt u uw Asset Lifecycle Management optimaliseren. Zo haalt u de maximale beschikbaarheid uit uw assets.

Dankzij uitgebreide kennis en faciliteiten kunnen we inspecties en onderzoek op elke locatie uitvoeren. Na grondige analyse van de resultaten, adviseren we u over de beste vervolgstappen. Bijvoorbeeld de meest passende manier om uw componenten en/of systemen te onderhouden en daarmee lifecycle kosten te besparen. Of welke componenten u het beste kunt vervangen om een goede werking van het systeem te blijven waarborgen.

Voorbeelden van conditiebepaling en -monitoring

We zetten verschillende testmethoden en inspecties in om conditie van componenten en systemen te bepalen en te monitoren:
  • triboblogische inspecties
  • materiaalkundige testen
  • non-destructief onderzoek (NDO)
  • slijtagemeting
  • veldtesten
  • observeren loopgedrag
  • kwaliteitscontrole
  • vermoeiingstest

Maatwerk van DEKRA

We bieden u altijd oplossingen op maat. Daarvoor gaat de DEKRA-expert eerst met u in gesprek om uw vraagstuk te analyseren. Aan de hand van uw wensen en eisen stelt de DEKRA-expert de inspectie af op de situatie. Door de unieke combinatie van ons  veldlab en onze expertise, kunnen we inspecties op veel verschillende manieren uitvoeren. De expert legt slijtage, smeermiddelconditie, materiaalvermoeiing en andere zaken vast. Deze informatie leidt samen met de andere resultaten tot een inzichtelijk rapportage.
Vraagt uw specifieke situatie om conditiemonitoring van uw asset? Bijvoorbeeld om een probleem met de asset vast te stellen. Of als onderdeel van uw onderhoudsregime. DEKRA monitort uw apparatuur op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door gebruik van sensoren of door het observeren van het loopgedrag van het apparaat. 

De voordelen van DEKRA

DEKRA is expert op het gebied van asset lifecycle management. Maak gebruik van meer dan 110 jaar ervaring op het gebied van conditiebepaling en -monitoring. We werken met een uitgebreid veldlab in een multidisciplinair team. Daarmee zijn wij een one-stop shop: we bieden u verschillende testmogelijkheden aan. We werken klantgericht en flexibel. Verandert uw wens? Dan proberen wij mee te veranderen. Daarnaast kijken we altijd naar de unieke situatie van uw organisatie. Het resultaat is een begrijpelijk en praktijkgericht advies voor uw organisatie.

1-op-1 sessie inplannen

Wilt u een onderbouwd plan opstellen voor het onderhoud van uw componenten en systemen? Neem contact op met één van onze experts. Het proces is simpel: 
1. Vraag via het onderstaande formulier een gratis 1-op-1 sessie aan met één van onze experts.
2. Leg uw unieke case voor.
3. Krijg waardevolle inzichten over concrete vervolgstappen.