Ben jij een rail professional of heb je ambitie om dat te worden?

10 Reasons why: werken bij DEKRA Rail

12 jul 2021

De technische specialisten van DEKRA Rail zetten zich iedere dag in om onze klanten te helpen bij het optimaliseren van de prestaties van hun spoorweg-assets en het veilig en kosteneffectief organiseren van hun processen. Vakbevlogen professionals die rijke ervaring en expertise weten om te zetten in concrete oplossingen. Van strategisch advies tot praktische ondersteuning met lab- en veldmetingen. In totaal werken er bij DEKRA Rail in Utrecht ruim 80 medewerkers die passie voor hun vak hebben, flexibel zijn en houden van een uitdaging. Daar zijn wij trots op. Om een goede werkgever te zijn en blijven, investeren we in onze mensen. We creëren een fijne werkomgeving zodat medewerkers met plezier naar hun werk gaan. In deze blog delen we de 10 belangrijkste redenen om te werken bij DEKRA Rail.

10 redenen om bij DEKRA Rail te werken

Wat maakt het interessant om bij DEKRA Rail te werken? Aan wie kunnen we dat nu beter vragen dan aan de medewerkers zelf. We gingen met hen in gesprek en zijn samen gekomen tot een lijst met 10 redenen. Met deze lijst hopen we een goed beeld te geven van onze organisatie én mogelijke kandidaten te overtuigen om bij DEKRA Rail te solliciteren.
1. Grote maatschappelijke betrokkenheid
Onze DEKRA Rail professionals vinden het werk leuk omdat het écht nuttig en zinvol is. Je draagt namelijk bij aan de veiligheid en totstandkoming van treinen, trams en metro’s die dagelijks op de meest duurzame manier duizenden passagiers vervoeren. Dat betekent dat de werkzaamheden een grote maatschappelijke relevantie hebben.
2. Toonaangevende klanten
DEKRA Rail werkt voor interessante railorganisaties met uitdagende vraagstukken. Al vanaf het begin zijn ProRail en NS onze grootste klanten, maar in de afgelopen jaren is de klantengroep flink uitgebreid met tram- en metrobedrijven, aannemers en industrie. Ook werken we in toenemende mate voor internationale klanten. Zo spelen we een belangrijke rol bij de toelating van de nieuwe ICNG (Intercity Nieuwe Generatie) treinen en bij de uitrol van ERTMS in Zweden. Ook leveren we een bijdrage aan de totstandkoming van een van de grootste infrastructuurprojecten van Nederland: Zuidasdok.
3. Volop uitdaging
Door de diversiteit aan klanten en de specifieke vraagstukken waarmee onze klanten te maken hebben, hebben we veel verschillende uitdagingen onderhanden. Samen werken we dagelijks aan interessante en afwisselende opdrachten. Geen dag is hetzelfde! Elk projectteam kan weer anders zijn qua samenstelling. We onderzoeken, ontdekken en zijn creatief om uiteindelijk tot de juiste oplossing te komen.
4. Kennisintensieve organisatie
Bij DEKRA Rail werken superspecialisten met heel veel kennis en ervaring. Experts waarvan er in Nederland geen tweede rondloopt. Railprofessionals die al lang, sommigen wel 30 jaar of nog langer, in het vak zitten en op naam door onze klanten gevraagd worden. Met onze kennis, vaardigheden en bekwaamheden helpen we railorganisaties het gedrag van hun assets te doorgronden en te optimaliseren. De specifieke kennis van onze railprofessionals wordt up-to-date gehouden door opleidingen en in huis georganiseerde kennissessies. Nieuwe medewerkers worden zorgvuldig begeleidt en ingewerkt om zich eveneens te ontwikkelen tot kennisexpert.
5. Persoonlijke ontwikkeling
DEKRA Rail is een multidisciplinaire onderneming met veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Zo staat jaarlijks iedereen stil bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en wordt er een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld. Bovendien wordt er tijd vrij gemaakt om hiermee bezig te zijn. Zo raak je dus nooit uitgeleerd! En omdat DEKRA een grote organisatie is, zijn er mogelijkheden voor samenwerking met collega’s over de hele wereld en (internationale) doorgroeikansen.
6. Teamwork: het bundelen van expertise
Vaak werk je samen met mensen uit verschillende disciplines, zowel bij de klant als binnen DEKRA Rail. Een open, professionele en resultaatgerichte omgang met deze mensen is een belangrijk onderdeel van je werk. Je opereert in de interface tussen techniek, mens en organisatie. Vrijwel elke opdracht aan DEKRA Rail maakt deel uit van een groter geheel.
7. Zelfstandigheid en vrijheid
Als medewerker van DEKRA Rail werk je zowel in teamverband als zelfstandig. Bij het verbeteren van processen werk je zelfstandig en krijg je veel verantwoordelijkheid. Maar ook flexibiliteit en vrijheid staan hoog in het vaandel. Iedereen deelt zelf zijn dagen in en werkt vanuit kantoor, op locatie bij de klant of vanuit huis als dat zo uitkomt.
8. Internationale werkomgeving
DEKRA Rail lokt je uit je comfortzone! We stimuleren iedereen om buiten zijn of haar kaders te denken en doen. Zodat je jouw kwaliteiten en vaardigheden kunt verbeteren. DEKRA Rail biedt technische specialisten een stimulerende werkomgeving met mogelijkheden in eigen land én door heel Europa. We hebben onze basis binnen de volle breedte van de railmarkt, maar zijn daarnaast ook regelmatig succesvol actief in andere branches.
9. Fun!
Work hard, play hard! Wij vinden het bij DEKRA Rail belangrijk om samen leuke dingen te doen en besteden hier veel aandacht aan. Wat dacht je van de deelname aan een bedrijven-volleybaltoernooi, de zomerperiode inluiden met een gezellige ‘foodmarket’ of het samen bezoeken van interessante beurzen en congressen.
10. De beste collega’s
Last but no least: bij DEKRA Rail heb je leuke collega’s met een gemeenschappelijke (rail)passie. Een plezierige werkomgeving met veel collegialiteit.

Werken bij DEKRA Rail

Kortom: werken bij DEKRA Rail betekent mooie (internationale) projecten, fijne collega’s, interessante technische uitdagingen, ontwikkeling, kennis en plezier! Spreekt dit jou aan? Bekijk dan onze openstaande vacatures en laat van je horen.