Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

De volgende stap op het gebied van interoperabiliteit voor wegverlichting

DEKRA geaccrediteerd voor Zhaga Book 18 editie 3.0 certificering

19. jul. 2021

Internationale expertorganisatie DEKRA kan vanaf nu als één van de eerste labs wereldwijd certificaten uitgeven volgens Zhaga Book 18, editie 3.0 Het bedrijf was in 2018 voorloper bij het certificeren volgens editie 1.0 en voegde eind 2019 editie 2.0 toe aan haar portfolio. Editie 3.0 - wederom gebaseerd op een samenwerking tussen het Zhaga Consortium en de DALI Alliance (DiiA) – maakt het mogelijk om ook ANSI-armaturen te testen. DEKRA kan door de erkenning de volledige scope van Book 18 testen.

Zhaga book-DEKRA-accreditatie

Certificering volgens Zhaga book 18

Zhaga Book 18 is een eenvoudige manier voor overheden om de transitie te maken naar toekomstbestendige wegverlichting. Door interoperabiliteit is het eenvoudiger om op elk gewenst moment nieuwe componenten toe te voegen aan buitenverlichting, waardoor er een ‘plug-and-play’ situatie ontstaat. Hierdoor is smart lighting met recht slim, want er kan flexibel op veranderde situaties in de omgeving worden ingespeeld.

Steeds meer overheden willen daarom alleen nog maar producten gecertificeerd volgens Zhaga Book 18, editie 3.0 gebruiken. Als het bijbehorende Zhaga-D4I logo op het product staat is het gegarandeerd dat producten onderling uitwisselbaar zijn. Certificering verzekert gebruikers ervan dat armaturen zijn uitgerust om te werken in combinatie met de nieuwste generatie communicatiemodules en nodes/sensoren. DEKRA staat vooraan bij deze ontwikkeling door de combinatie van haar kennis op het gebied van slimme technologie en haar lange historie in het certificeren van Zhaga-producten.

Editie 3.0: wat is nieuw?

De nieuwe editie maakt het voor fabrikanten mogelijk een ANSI C136.41 dimmende contactdoos te combineren met een Zhaga-contactdoos, naast de combinaties die al in editie 2.0 zijn gespecificeerd. Bovendien is de Zhaga-D4i-certificering nu beschikbaar voor hybride armaturen en besturingsapparatuur met een ANSI-interface. Het toevoegen van de ANSI-interface zorgt voor meer flexibiliteit, waardoor ontwerpers de optie kunnen kiezen die het beste past bij hun regio en behoeften.

Meer weten?

Wilt u meer weten over certificering volgens Zhaga Book 18? Bekijk dan onze webpagina ‘Zhaga-normen’ of lees het hele artikel Zhaga’s Book 18 Ed. 3.0 approved.

Contact

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen