Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

SERMI certificering

DEKRA Audit

Nieuwsupdates krijgen over de laatste ontwikkelingen van SERMI?

Inschrijven voor nieuwsupdates

SERMI-certificering

Eén certificaat voor toegang tot beveiligingssoftware in de automotive industrie

Werkt u aan diefstalpreventie van auto's en campers? Denk hierbij aan bijvoorbeeld sleutels, contact- of deursloten. Of heeft u toegang nodig tot de ECU van voertuigen? Dan heeft u vanaf 1 augustus 2023 een SERMI-certificaat nodig. SERMI staat voor ‘Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information’. Dit certificaat vervangt de losse toegangen tot beveiligingssoftware van alle automerken. Bij DEKRA Audit kunt u binnenkort eenvoudig uw certificaat voor SERMI regelen. Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen? Laat dan uw contactgegevens achter.

Voor wie geldt SERMI?

SERMI geldt voor iedereen die werkt aan of met beveiligingsinformatie van voertuigen. Het is een persoonsgebonden certificaat. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

  • autodealers
  • onafhankelijke autoreparateurs
  • autoschadeherstellers

Waarom een SERMI-certificering?

Het SERMI-certificaat is straks de enige manier om toegang te krijgen en te houden tot de software. Het SERMI-certificaat bespaart u uiteindelijk tijd en geld. Zonder een overkoepelend certificaat heeft u namelijk van ieder automerk een aparte toegang nodig om bij hun software te komen. De Europese Unie vroeg fabrikanten en onafhankelijke autobedrijven daarom om de losse 'certificaten’ te vervangen door één certificaat.

Vanaf wanneer is een SERMI-certificaat nodig?

Vanaf 1 augustus hebben alleen personen met een SERMI-certificaat blijvende toegang tot beveiligingssoftware van voertuigen. Dit betekent ook dat losse toegangen per 1 augustus komen te vervallen. Wees daarom op tijd met het aanvragen van een certificaat. Zo zorgt u ervoor dat u uw werkzaamheden kan blijven uitvoeren.

Hoe behaalt u de SERMI-certificering?

Binnenkort kunt u eenvoudig via DEKRA een certificaat voor SERMI realiseren. U kunt zich hier alvast op voorbereiden. We hebben straks een aantal documenten van u nodig:

  • een kopie uittreksel KvK
  • een overzicht van de te machtigen medewerker(s) met functie en omschrijving verantwoordelijkheid
  • een verklaring Omtrent Gedrag (VoG) van iedereen die een certificaat/machtiging aanvraagt
  • een aansprakelijkheidsverzekering
  • een verklaring dat u geen activiteiten verricht rondom de aanpassing van emissie van voertuigen

Heeft u straks het certificaat binnen? Dan is het 5 jaar geldig. In deze 5 jaar voert DEKRA ten minste één onaangekondigde audit uit.

Hoe blijf ik op de hoogte van SERMI?

Laat hieronder uw contactgegevens achter en ontvang nieuwsupdates over de ontwikkelingen van SERMI.

Heeft u vragen over SERMI? Neem dan gerust contact met ons op

Peter de Boer

separator
+31 88 96 83 184
separator
Pagina delen