SCIOS elektrotechnische installatie
DEKRA Audit

Wilt u de kwaliteit van het onderhoud en de inspecties die u pleegt aantoonbaar te maken?

SCIOS-certificaat

Van bedrijven die toezien op kwaliteit en veiligheid mag vanzelfsprekend worden verwacht dat ze zelf ook uiterst zorgvuldig werken. Het SCIOS-certificaat is het bewijs dat u als installatie- en inspectiebedrijf voor technische installaties volledig gekwalificeerd bent voor inspectie en onderhoud van onder andere stookinstallaties en elektrisch materieel.

Bij DEKRA helpen we graag om de kwaliteit van het onderhoud en de inspecties die u pleegt aantoonbaar te maken. Dit doen we met behulp van het certificeringssysteem van de Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties (SCIOS). Het SCIOS-certificaat geeft aan dat u de vereiste kwaliteit levert op het gebied van rendement, veiligheid en milieubelasting. De door u geleverde en geïnstalleerde elektrotechnische installaties in gebouwen, stook- en verwarmingsinstallaties en elektrische arbeidsmiddelen werken optimaal, veilig en energiezuinig. Daarnaast toont u met het SCIOS-certificaat aan dat u aan alle wettelijke eisen voldoet. Op die manier krijgen klanten de zekerheid waarnaar ze op zoek zijn.

Verplichte inspectie

Gasgestookte installaties met een nominaal totaal geinstalleerd vermogen boven de 100 kW moeten eens in de vier jaar geïnspecteerd worden op een goede werking. Deze inspectie mag alleen uitgevoerd worden door SCIOS-gecertificeerde bedrijven of door partijen die een gelijkwaardige kwaliteit bieden.
SCIOS scope 14
Vanaf 10 maart 2022 is de SCIOS scope 14 verplicht voor (warmte)installaties met een ondergrens van 70 kW nominaal vermogen. Meer weten? Bekijk hier alle informatie over de nieuwe verplichtingen

Waarom certificering door DEKRA?

Bij DEKRA certificeren we niet alleen uw bedrijf, onze vakkundige experts begeleiden u ook op weg hiernaartoe. We bieden u een hoge kwaliteit dienstverlening, kennis van de wettelijke eisen waaraan uw installatie moet voldoen, een persoonlijke aanpak en veel ervaring in de branche. U werkt bovendien voortdurend samen met hetzelfde projectteam en heeft contact met één vast aanspreekpunt. We kunnen meerdere product- en/of systeemdiensten tegelijk aanbieden. Uw systemen zijn hierdoor optimaal op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor efficiëntie én bespaart kosten.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Regio Zuid en West Nederland
Regio Noord en Oost Nederland