Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Trede 2 van de Safety Culture Ladder (SCL) verplicht

ViA: offerte tijdelijk geldig als bewijsmiddel

25. okt. 2021

Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen en contracten. Deze afspraak wordt Veiligheid in Aanbesteding (ViA) genoemd. Met de inwerkingtreding van de ViA wordt trede 2 van de Safety Culture Ladder (SCL) verplicht. De vraag vanuit de sector naar Certificerende Instellingen (CI) is enorm toegenomen, waardoor veel capaciteit voor het uitvoeren van audits en toetsen dit najaar en komend voorjaar al vol zit. Om deze reden wordt een getekende offerte tijdelijk als bewijsmiddel geaccepteerd. In dit nieuwsbericht leest u wat dit voor uw organisatie betekent.

ViA

Offerte als tijdelijk bewijsmiddel

De werkgroep Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) heeft overlegd met vertegenwoordigers van Certificerende Instellingen. Zij hebben samen de richtlijn ‘Handhaving en invoer’ ingevoerd. In de richtlijn staat dat het inzetten van sancties o.a. afhankelijk is van de mate waarin het ontbreken van een bewijsmiddel toerekenbaar is en welke inspanning is gedaan om aan de eisen te voldoen. Dit betekent dat een ondertekende offerte van een Certificerende Instelling met een afspraakbevestiging voor een audit/toets tijdelijk ook wordt geaccepteerd. Daarbij dient u ook aan te tonen dat u vóór die datum alvast een self-assessment hebt gedaan.

DEKRA als Certificerende Instelling

Is uw organisatie nog niet SCL-gecertificeerd? Kom dan snel in actie en neem contact op met DEKRA, zodat wij een passende offerte en afspraakbevestiging voor u op kunnen stellen.

Contact

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen