Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

DEKRA en Kaira Clan werken samen voor een veiligere wereld

Een nieuwe samenwerking die bijdraagt aan wereldwijde innovatie

8. feb. 2023

Kaira Clan en DEKRA Certification B.V., een Nederlandse dochteronderneming van DEKRA SE die zich specialiseert in het testen, inspecteren en certificeren van innovatieve producten, zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Dit sluit aan op het streven van DEKRA om in 2023 manieren te vinden om de beschikbaarheid van zijn uitgebreide diensten voor het testen en certificeren van producten uit te breiden naar de hele Nordics-regio. Het richt zich daarbij op de elektronische industrie (ontwerp en productie), fabrikanten van IoT-producten, de auto-industrie en de medische sector. Het primaire doel van deze samenwerking is om fabrikanten in de Baltische en Scandinavische landen te helpen om hun producten sneller en eenvoudiger op internationale markten te introduceren.

De globalisering verbindt in sneltreinvaart mensen, landen en organisaties in alle delen van de wereld. Het ontsluiten van nieuwe markten is daarom van cruciaal belang voor innovatieve fabrikanten die succes willen boeken in de hedendaagse markt. Dit kan een complexe aangelegenheid zijn, aangezien de normen, richtlijnen en eisen er voor elk land weer anders uit kunnen zien. DEKRA beschikt over bijna 100 jaar ervaring met het testen, inspecteren en certificeren van producten en innovatieve faciliteiten in alle delen van de wereld. Daarmee kan het alle diensten onder één dak aanbieden, van research & development tot en met de uiteindelijke certificering. Fabrikanten in de Baltische en Scandinavische landen kunnen op die manier hun productlanceringen efficiënter beheren en zodoende tijd en geld te besparen.

DEKRA wil in 2025, net op tijd voor de viering van zijn 100-jarige bestaan, zijn uitgegroeid tot dé internationale partner voor een veilige wereld. Daartoe hanteert het een heldere en ambitieuze toekomstvisie. De salesmanagers van Kaira Clan in Scandinavië en de Baltische regio zullen DEKRA helpen met het realiseren van dit doel.

“We leggen ons al meer dan 25 jaar toe op productontwikkeling. Samen met klanten en partners hebben we honderden producten in de vaart der volkeren opgestoten. Bij deze gesynchroniseerde R&D-activiteiten was telkens één factor doorslaggevend voor een snelle en succesvolle marktintroductie: het testen en certificeren van producten. Ik heb steevast met DEKRA samengewerkt en van zijn diensten gebruikgemaakt om het succes van deze producten te waarborgen. Ik ben enorm enthousiast en trots om deze samenwerking met DEKRA aan te gaan in Finland, Scandinavië en de Baltische regio en onze klanten een soepel traject voor productontwikkeling te bieden.” - Janne Siltari, de bestuursvoorzitter van Kaira

Innovatieve producten testen, inspecteren en certificeren

DEKRA verzorgt tests, inspecties en certificeringen van consumentenproducten en producten voor de industriële sector, medische wereld, auto-industrie, ICT-branche en spoorwegsector. Het biedt een breed scala aan diensten aan voor internationale markten, zoals tests en certificeringen op het gebied van elektromagnetische compatibiliteit (EMC), connectiviteit, veiligheid en cybersecurity. De diensten van DEKRA volgen de internationale specificaties van CE, ENEC, IEC, het CB-scheme en het DEKRA-keurmerk en bieden daarmee toegang tot vrijwel alle wereldwijde markten.

Het uitgebreide dienstenaanbod van DEKRA wordt verzorgd door gekwalificeerde en onafhankelijke experts. Dit omvat alles van voertuiginspecties, deskundige beoordelingen EN behandelen van schadeclaims tot industriële en gebouwinspecties, veiligheidsadvies, het testen en certificeren van producten en systemen, training en uitzendwerk.

“De kennis van DEKRA van innovatieve branches zoals e-mobiliteit, oplaadinfrastructuren voor elektrische voertuigen, connected cars en zelfrijdende auto’s, elektrische medische apparatuur met hoog risico en het Internet of Things is van onschatbare waarde voor onze samenwerking. Door het bundelen van onze krachten zal de innovatie geen grenzen meer kennen. We zullen klanten vanaf een vroegtijdig stadium van de levenscyclus van productontwikkeling helpen met het afleveren van veilige en duurzame producten. We zien ernaar uit om samen met Kaira Clan de wereldwijde innovatie naar een hoger peil uit te tillen.” -Tim van den Berg, manager New Technologies bij DEKRA Certification B.V.

Meer informatie over DEKRA en Kaira Clan

Over DEKRA

Sinds de oprichting in 1925 luidt de DEKRA-belofte: we zorgen voor de veiligheid van mensen bij het omgaan met technologie en milieu. Inmiddels is de Duitse Vereniging voor toezicht op motorvoertuigen uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende kennisorganisaties. DEKRA SE is een volle dochter van DEKRA e.V. en stuurt de operationele activiteiten van het concern aan. DEKRA realiseerde in 2021 een omzet van ruim 3,5 miljard euro en heeft momenteel 47.770 mensen in dienst. Zij zijn actief in 60 landen in alle zes continenten. Ga voor meer informatie naar de DEKRA Product Testing pagina.

Over Kaira Clan

Kaira Clan is een innovatief adviesbureau dat een portaal biedt naar het complete digitale ecosysteem van de Nordics-regio. Het biedt diensten aan voor de ontwikkeling van digitale bedrijfsprocessen, innovatiecentra en accelerator-programma’s en het vinden van nieuwe technologieën. Kaira Clan ontwikkelt daarnaast samen met partners strategieën en ecosystemen die bedrijven helpen met het opzetten van winstgevende toevoerketens en verkoopnetwerken. Ga voor meer informatie naar www.kairaclan.com of neem contact op met Kimmo Hyrynkangas.

Kimmo is de vertegenwoordiger van DEKRA voor de Baltische en Scandinavische regio. Zijn takenpakket omvat salesmanagement voor de test- en certificeringsdiensten van DEKRA, het aansturen van verkoopprocessen, het assisteren bij onderhandelingen met klanten en het waarborgen van een optimale klantentevredenheid.

Contact voor journalisten

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator

Sales contact

Kimmo Hyrynkangas

separator
+358 40 068 9779
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen