DEKRA in de top 1% van wereldwijd beoordeelde bedrijven

EcoVadis kent DEKRA platina duurzaamheidsrating toe

18 jan 2021

EcoVadis, wereldwijd toonaangevend in het beoordelen van duurzaamheidsprestaties, kent internationale expertiseorganisatie DEKRA een platina rating toe. DEKRA behoort daarmee tot de top 1% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven. De organisatie ging rechtstreeks van zilveren rating in 2019 naar een platina rating in 2020, waarbij goud werd overgeslagen.

“De platina rating van EcoVadis laat zien dat we de juiste vorderingen maken met onze ambitieuze duurzaamheidsstrategie”, zegt Wolfgang Linsenmaier, als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen DEKRA. “Als een van de koplopers binnen de sector voelen we ons zeer verantwoordelijk ten aanzien van het milieu, de maatschappij en toekomstige generaties. We nemen daarom specifieke maatregelen op het gebied van duurzaamheid.”
DEKRA's internationaal georiënteerde duurzaamheidsstrategie voor 2025 omvat ambitieuze, meetbare doelen op belangrijke gebieden, zoals CO2-voetafdruk, hernieuwbare energiebronnen, medewerkersbetrokkenheid, diversiteit, veiligheid op het werk, sociale betrokkenheid, partnerships en de toeleveringsketen. In 2020 sloot DEKRA zich aan bij het United Nations Global Compact: een wereldwijd initiatief dat aanstuurt op een bedrijfsvoering volgens 10 principes rondom o.a. mensenrechten en milieu. Daarnaast heeft de DEKRA zich aangesloten bij het RE100-initiatief, waarmee het bedrijf zich toelegt op het volledig overschakelen naar duurzame energiebronnen. DEKRA streeft ernaar om dit doel al tegen 2025 te behalen.
Naast de eigen duurzaamheidsinitiatieven breidt DEKRA ook het eigen innovatieve aanbod van aan duurzaamheid gerelateerde diensten uit om klanten te helpen met vooruitstrevende oplossingen op dit gebied. Denk aan duurzaamheidsadvies, het testen en certificeren van e-mobility oplossingen, audits volgens duurzaamheidsnormen, klimaateffectbeoordelingen en vele andere onafhankelijke diensten.
In vergelijking met de EcoVadis-beoordeling van 2019 heeft DEKRA substantiële verbeteringen aangebracht in alle vier de beoordelingscategorieën: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Over het geheel genomen behoort DEKRA volgens de EcoVadis-standaard daarom tot de top 1% van beoordeelde bedrijven in de branche. Met meer dan 65.000 beoordeelde bedrijven in meer dan 160 landen is EcoVadis een van de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingssystemen.