Geschiedenis

U bent hier

 • DEKRA is met een omzet van 113 miljoen euro (2017) en circa 900 werknemers één van de grootste test- en certificeringsbedrijven van Nederland. DEKRA is hier actief op verschillende terreinen, waaronder Product Testing & Certification, Business Assurance, Material Testing & Inspection, Rail, Automotive en Claims & Expertise.

  Het hoofdkantoor van DEKRA in Nederland - ook het internationaal hoofdkantoor van de wereldwijde Service Unit Product Testing & Certification - staat in Arnhem. Hier werken circa 350 medewerkers. In 2014 werd naast het kantoor een nieuwe state-of-the-art testhal van 4.000 vierkante meter geopend. In het complex is één van de grootste testlaboratoria van Europa ontstaan.    
   

  Overnames

  DEKRA heeft haar activiteiten in Nederland de laatste jaren gestaag uitgebreid en meerdere overnames gedaan. In 2013 nam Business Assurance ViaNorm over. ViaNorm is een geaccrediteerde beoordelings- en certificeringsorganisatie voor de sectoren automotive, transport & logistiek en koeltechniek.

  Claims & Expertise nam in 2013 TES Automotive over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het controleren en afhandelen van transportschade bij nieuwe auto's. Er zijn vestigingen in de havens van Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en Zeebrugge. In 2014 volgde de overname van Interlloyd Survey, dat zich heeft toegelegd op schade-expertise op het gebied van brand, aansprakelijkheid, CAR en technische verzekeringen. Ook letselschadespecialist Van Kouterik Personenschade werd overgenomen.

  Eveneens in 2014 nam DEKRA activiteiten van DNV GL over, die als service unit Material Testing & Inspection in Arnhem ondergebracht werden. In hetzelfde jaar werd Plurel in Utrecht overgenomen, met 65 medewerkers een van de toonaangevende inspectie- en onderzoeksinstellingen voor de railsector in de Benelux.     

  In 2018 nam DEKRA Industrial Safety Group B.V. in Rotterdam over. Industrial Safety Group ondersteunt en begeleidt bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en veiligheidscoördinatie.                

 • Business Assurance

  DEKRA Business Assurance verzorgt audits op het gebied van onder meer kwaliteit, veiligheid, milieu, duurzaamheid en informatiebeveiliging door certificatie volgens nationale en internationale normen.

  Daarnaast biedt Business Assurance maatwerkoplossingen om de eigen specifieke eisen van klanten te waarborgen. In 2013 nam Business Assurance ViaNorm over.

  dekra-certification.nl

  Product Testing and Certification

  DEKRA Product Testing & Certification test en certificeert consumenten- en industriële producten, installaties, medische hulpmiddelen en producten die gebruikt worden in explosiegevaarlijke omgevingen. De service unit ontstond in 2009 toen DEKRA het voormalige KEMA Quality overnam.

  dekra-product-safety.nl

  Rail

  DEKRA Rail is in 2014 ontstaan na de overname van Plurel door DEKRA. DEKRA Rail helpt railorganisaties met behulp van inspectie en onderzoek veilig te werken.

  De organisatie ondersteunt de gehele keten in de spoorwereld bij het naleven van de steeds strengere regelgeving. Het accent ligt op performanceverbetering, professioneel conditiemanagement, testen en certificeren.

  dekra-rail.com
 • Material Testing & Inspection

  DEKRA Material Testing & Inspection ontstond in 2014 toen DEKRA een onderdeel van DNV GL overnam. Het bedrijf inspecteert en test bedrijfskritische installaties, systemen en materialen voor bedrijven in de petrochemie, (proces)industrie en de energiesector.

  De testen en inspecties zijn allereerst gericht op het waarborgen van de veiligheid van constructies en installaties. DEKRA's experts gebruiken zeer geavanceerde methoden, technologieën en testapparatuur, zowel op locatie als in de eigen testlaboratoria.

  dekra-industrial.nl

  Claims & Expertise

  Claims & Expertise en haar rechtsvoorgangers zijn sinds 1947 actief in Nederland en kreeg in 2008 na de overname van de Bartok Groep haar definitieve vorm. Dit onafhankelijke expertisebureau is actief op verschillende terreinen, zoals schade-expertise en -afhandeling, fleetmanagement, keuringen en taxaties.

  Sinds 2013 heeft de organisatie in Nederland een eigen detacheringstak met de naam DEKRA People.

   

  dekra-claims-and-expertise.nl

   

  Occupational Health & Safety

  Arbo Support, a DEKRA company, is een landelijk opererend en kwalitatief hoogwaardig adviesbureau waar specialisten op het gebied van veiligheid streven naar een zo veilig mogelijke omgeving. 

  In 2018 nam DEKRA Arbo Support in Rotterdam over. De B.V. Industrial Safety Group ondersteunt en begeleidt bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en veiligheidscoördinatie.

  arbosupport.nl

   

 • DEKRA Wereldwijd

  De moedermaatschappij van DEKRA, DEKRA SE, is met een omzet van 3,1 miljard euro in 2017 en meer dan 44.000 medewerkers één van de grootste test- en certificeringsbedrijven ter wereld. Het bedrijf werd in 1925 in Berlijn opgericht als Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V. en is uitgegroeid tot een multinational, die actief is in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stuttgart. De activiteiten concentreren zich op drie strategische gebieden:

  • Automotive Services: inspecties, keuringen, schade-expertise, homologaties en typegoedkeuringen
  • Industrial Services: inspecties, material testing, product testing en certificering, management systeemcertificering en consultancy
  • Personnel Services: training, opleiding en uitzendwerk

  Met gekwalificeerde en onafhankelijke service draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. De ambitie voor het 100-jarige bestaan in 2025 luidt: DEKRA is dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

  dekra.com