Geschiedenis

U bent hier

 • DEKRA is met een omzet van 127 miljoen euro (2018) en circa 900 werknemers één van de grootste test- en certificeringsbedrijven van Nederland. DEKRA is hier actief op verschillende terreinen, waaronder Product Testing & Certification, Audits, Material Testing & Inspection, Process Safety, Occupational Health & Safety, Rail, Automotive en Claims & Expertise.

  Overnames

  DEKRA heeft haar activiteiten in Nederland de laatste jaren gestaag uitgebreid en meerdere overnames gedaan. In 2013 nam DEKRA ViaNorm over. ViaNorm is een geaccrediteerde beoordelings- en certificeringsorganisatie voor de sectoren automotive, transport & logistiek en koeltechniek.

  DEKRA nam in 2013 TES Automotive over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het controleren en afhandelen van transportschade bij nieuwe auto's. Er zijn vestigingen in de havens van Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en Zeebrugge. In 2014 volgde de overname van Interlloyd Survey, dat zich heeft toegelegd op schade-expertise op het gebied van brand, aansprakelijkheid, CAR en technische verzekeringen. Ook letselschadespecialist Van Kouterik Personenschade werd overgenomen.

  Eveneens in 2014 nam DEKRA activiteiten van DNV GL over, die als service unit Material Testing & Inspection in Arnhem ondergebracht werden. In hetzelfde jaar werd Plurel in Utrecht overgenomen, met 65 medewerkers een van de toonaangevende inspectie- en onderzoeksinstellingen voor de railsector in de Benelux.     

  In 2018 nam DEKRA Industrial Safety Group B.V. in Rotterdam over. Industrial Safety Group ondersteunt en begeleidt bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en veiligheidscoördinatie.                

 • Audits

  DEKRA verzorgt audits op het gebied van onder meer kwaliteit, veiligheid, milieu, duurzaamheid en informatiebeveiliging door certificatie volgens nationale en internationale normen.

  Daarnaast biedt DEKRA maatwerkoplossingen om de eigen specifieke eisen van klanten te waarborgen. In 2013 nam DEKRA ViaNorm over.

   
  dekra-certification.nl

   

  Product Testing and Certification

  DEKRA's Product Testing & Certification experts houden zich bezig met het testen en certificeren van consumenten- en industriële producten, installaties, medische hulpmiddelen en producten die gebruikt worden in explosiegevaarlijke omgevingen. DEKRA ontplooit deze werkzaamheden sinds het in 2009 het voormalige KEMA Quality overnam.

  dekra-product-safety.nl

  Rail

  DEKRA biedt sinds de overname van Plurel in 2014 diensten voor railorganisaties aan. DEKRA helpt deze organisaties met behulp van inspectie en onderzoek veilig te werken.

  De organisatie ondersteunt de gehele keten in de spoorwereld bij het naleven van de steeds strengere regelgeving. Het accent ligt op performanceverbetering, professioneel conditiemanagement, testen en certificeren.

  dekra-rail.com
 • Material Testing & Inspection

  DEKRA verzorgt sinds 2014 Material Testing & Inspection diensten. In dit jaar nam DEKRA dit onderdeel van DNV GL over. Het bedrijf inspecteert en test bedrijfskritische installaties, systemen en materialen voor bedrijven in de petrochemie, (proces)industrie en de energiesector.

  De testen en inspecties zijn allereerst gericht op het waarborgen van de veiligheid van constructies en installaties. DEKRA's experts gebruiken zeer geavanceerde methoden, technologieën en testapparatuur, zowel op locatie als in de eigen testlaboratoria.

  dekra-industrial.nl

  Claims & Expertise

  Sinds 1947 worden Claims & Expertise services verzorgd door de organisatie die nu onderdeel is van DEKRA. Dit dienstenpakket werd onderdeel van het DEKRA-portfolio in 2008 na de overname van de Bartok Groep. Dit onafhankelijke expertisebureau is actief op verschillende terreinen, zoals schade-expertise en -afhandeling, fleetmanagement, keuringen en taxaties.

  Sinds 2013 heeft de organisatie in Nederland een eigen detacheringstak met de naam DEKRA People.

   

  dekra-claims-and-expertise.nl

   

  Occupational Health & Safety

 • DEKRA Wereldwijd

  De moedermaatschappij van DEKRA, DEKRA SE, is met een omzet van 3,3 miljard euro in 2018 en meer dan 45.000 medewerkers één van de grootste test- en certificeringsbedrijven ter wereld. Het bedrijf werd in 1925 in Berlijn opgericht als Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V. en is uitgegroeid tot een multinational, die actief is in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stuttgart. De activiteiten concentreren zich op drie strategische gebieden:

  • Automotive Services: inspecties, keuringen, schade-expertise, homologaties en typegoedkeuringen
  • Industrial Services: inspecties, material testing, product testing en certificering, management systeemcertificering en consultancy
  • Personnel Services: training, opleiding en uitzendwerk

  Met gekwalificeerde en onafhankelijke service draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. De ambitie voor het 100-jarige bestaan in 2025 luidt: DEKRA is dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

  dekra.com