Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Generator Testen

Ultrasoon testen van rotorwiggen (uitgebouwde rotor)

Rotorwiggen bevinden zich tussen de rotortanden. Als gevolg van hun geometrie kan er zich spanningsconcentratie voordoen. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan. DEKRA heeft speciale ultrasone testprocedures ontwikkeld voor de detectie van scheuren en het bepalen van de omvang van uiteenlopende typen wiggen en tanden. In de meeste gevallen zijn de gedetecteerde scheuren klein en kunnen componenten tijdig worden vervangen tijdens de volgende geplande onderhoudsstop. Als de scheuren echter niet worden verholpen kan dat verwoestende gevolgen hebben.

Het testen kan zowel handmatig als semi-mechanisch worden uitgevoerd. In dat laatste geval kan gebruik worden gemaakt van een speciaal ontwikkelde toepassing die met behulp van magneten aan de rotor wordt bevestigd. Dit maakt het mogelijk om de locatie van de gebreken duidelijk vast te leggen en de groei van scheuren te bewaken.

Niet-destructief testen van ventilatorbladen

Ventilatorbladen worden getest op basis van penetratieonderzoek op basis van gekleurde inkt (PT). De randen worden getest op basis van wervelstroomtests (ET).

Pagina delen