Wi-Fi Authorized Test Lab breidt de reikwijdte van de certificeringactiviteiten uit

DEKRA nu bevoegd voor het certificeren van producten voor Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2

30 jun 2022

De Authorized Test Labs (ATL’s) voor Wi-Fi® van DEKRA in Málaga in Spanje en Shenzhen in China zijn door de Wi-Fi Alliance® geaccrediteerd voor het uitvoeren van certificeringtests voor Wi-Fi CERTIFIED 6™ Release 2 (R2). Deze nieuwe versie van Wi-Fi 6 biedt nieuwe functies die bijdragen aan soepeler streamingdiensten en videovergaderingen, snellere uploads en een betrouwbaarder game-ervaring. Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2 voegt daarnaast verbeteringen op het gebied van energiebeheer en -efficiëntie toe die voordelen opleveren voor zakelijke, industriële en Internet of Things (IoT)-toepassingen.

"Het doet ons een genoegen om als Wi-Fi Authorized Test Lab de reikwijdte van onze certificeringactiviteiten uit te breiden met de toevoeging van Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2. Deze update biedt belangrijke verbeteringen, en in het bijzonder voor draadloze netwerken met een zeer hoge dichtheid in zakelijke en thuisomgevingen en grote openbare omgevingen waarmee diverse IoT-apparaten zijn verbonden die gelijktijdig data streamen, delen en uploaden. Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2 biedt de samenleving daarmee veelbelovende voordelen en geeft de innovatie een impuls”, zegt Thomas Jäger, senior vice president en head of technology Technical Service Management bij de servicedivisie Product Testing van DEKRA.

Multi-user MIMO-functionaliteit

Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2 voegt multi-user MIMO (multiple input, multiple output)-functionaliteit toe. Gebruikers kunnen daarmee gelijktijdig toegang krijgen tot een draadloos netwerk. Tegelijkertijd wordt opstopping van het netwerkverkeer voorkomen, worden de netwerkprestaties opgevoerd en wordt de latency gereduceerd tijdens het gebruik van toepassingen met een grotere uplinkcapaciteit, zoals videovergaderingen, live streaming en het uploaden van documenten.

Energiebeheer verbeterd

Ook het energiebeheer is op belangrijke punten verbeterd in Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2. Deze versie biedt uitgebreidere mogelijkheden om grip te krijgen op het energieverbruik, zoals het instellen van een langere slaapstanden en energiebesparende functionaliteit. Deze nieuwe mogelijkheden leveren de nodige voordelen op voor smart home-, smart city- en Industrial IoT (IIoT)-omgevingen. De nieuwe mogelijkheden die Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2 biedt zijn inzetbaar op alle frequentiebanden die door Wi-Fi 6 worden ondersteund: 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz.

Probleemloze connectiviteit

“Met het oog op de manier waarop mensen tegenwoordig communiceren, werken en wonen is het van groot belang om IoT-apparaten de hele dag door te kunnen gebruiken, waar en wanneer dat maar nodig is. Dit vraagt om probleemloze connectiviteit. De toepassingsscenario’s van Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2 gaan deze kant op. Bij DEKRA helpen we fabrikanten met het testen en certificeren van hun producten op basis van de nieuwe functies en specificaties van Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2. Dat doen we in laboratoria in Málaga (Spanje) en Shenzhen (China)”, zegt Juan Carlos Mora, vice president Business Line Connectivity van de servicedivisie Product Testing van DEKRA.

Andere certificeringprogramma's

DEKRA doet daarnaast dienst als Authorized Test Lab (ATL) voor overige certificeringprogramma’s van de Wi-Fi Alliance zoals WPA3, Miracast, Pass Point, Wi-Fi Agile Multiband, Wi-Fi Aware, Wi-Fi CERTIFIED 6E, Wi-Fi Data Elements, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Easy Connect en Wi-Fi Easy Mesh.

Achtergrondinformatie

  • Wi-Fi CERTIFIED 6 Release 2 is een nieuwe versie van Wi-Fi 6 die de efficiëntie, dekking en capaciteit van draadloze netwerken optimaliseert, ondersteuning voor meerdere gebruikers biedt en meer grip biedt op het energieverbruik.
  • De laboratoria van DEKRA in Málaga (Spanje) en Shenzhen (China) leveren test- en certificeringdiensten op basis van het Wi-Fi CERTIFIED 6-programma.