Your browser is outdated

The internet explorer is no longer supported. Please switch browsers for better website experience.

DEKRA People colleagues

DEKRA People

Who will be your colleagues?

Testimonials

Meet your future coworkers

Working at DEKRA People means development, knowledge and fun! Who can tell you better than our own colleagues?

We are always on the lookout for the best professionals in personal injury claims and loss adjustment. In the videos and personal stories below we would like to give you an idea about what it's like to work at DEKRA People from an insiders perspective.

Team uitje

Unfortunately, this video cannot be played back due to your data protection setting. You can change your settings here at any time.

Open video external
Testimonial Sylvia

Unfortunately, this video cannot be played back due to your data protection setting. You can change your settings here at any time.

Open video external

Personal stories (only in Dutch)

Het succesverhaal van Michelle bij DEKRA People

Michelle is 33 en woont samen met haar verloofde waar ze in augustus mee gaat trouwen. Ze houdt van sport, waar ze dan ook veel mee bezig is. Michelle speelt American Football in de dames league in Nederland! Naast haar sportcarrière werkt Michelle al sinds haar start bij DEKRA People als materieel schadebehandelaar. Op de dag dat DEKRA People precies één jaar bestond, kwam Michelle in dienst and here we are, 7 jaar later! Laten we inzoomen op haar carrière bij DEKRA People.

“Ik ben begonnen in Den Bosch, waar we intern opgeleid werden en voor DEKRA People de ‘HEMA-schades’ behandelden. Toen was er nog niet zo’n mooi intern opleidingspakket zoals dat er nu is!

Laten we beginnen bij het begin. Waarom heeft Michelle voor DEKRA People gekozen? Ze vertelt dat ze zelf op een splitsing heeft gestaan waarbij ze twee voorstellen had liggen. Nadat ze was afgestudeerd heeft ze bewust voor DEKRA People gekozen omdat er toen geen druk werd gelegd op haar ontwikkeling. Het advies van Michelle is dan ook: “Als je een plek zoekt waar je zelf volledig de touwtjes in handen hebt, kunt bepalen wat je wilt gaan doen, hoe snel je het wilt gaan doen en welke kant je op wilt, dan is DEKRA People echt de perfecte plek! Helemaal met het interne opleidingspakket zoals dat er nu is, met bijvoorbeeld het Traineeship, waardoor je klaargestoomd de verzekeringswereld in wordt gestuurd.”

Tijdens haar DEKRA People periode heeft Michelle naast haar interne opdracht van HEMA nog één interne opdracht gedaan voor ‘Independer’, maar daarna was het hek van de dam! Haar eerste externe opdracht voor DEKRA People was voor Aon, waar ze overigens in de afgelopen zeven jaar, vier keer een opdracht voor heeft gedaan, inclusief de laatste (daarover later meer). In de tussentijd heeft Michelle écht alle soorten schades bij verschillende opdrachtgevers behandeld. Bij Aon is ze echt opgeleid en gespecialiseerd in het Loonregres, maar door de jaren heen heeft ze veel Brand-, Verkeer- en Aansprakelijkheidszaken behandeld, eigenlijk alles op materieel gebied. Bij bedrijven als Univé, Unigarant, IQ Assuradeuren (nu SAA), Aon, TVM en Nedasco, om er een paar te noemen, is Michelle een bekende schadeprofessional!

Zoals héél veel mensen heeft ook Michelle het afgelopen jaar een jaar gehad met pieken en dalen. In het begin was het thuiswerken wel heel erg prettig, geen reistijd, net even dat kwartier langer blijven liggen en na het werken meteen thuis zijn. Maar naar mate de tijd vorderde stond toch de hele wereld, inclusief die van Michelle op zijn kop; alles werd iedereen ontnomen. Het was een rare tijd waarin motivatie ver te zoeken was en waarin Corona ook Michelle te pakken heeft gehad, inclusief een lange nasleep. Wat Michelle erg heeft geholpen is vasthouden aan een vast patroon en natuurlijk het geluk om samen met haar partner de tijd door te kunnen brengen, in plaats van grotendeels alleen door het leven te moeten. Deze twee dingen hebben ervoor gezorgd dat ze al met al goed door de afgelopen periode heen is gekomen.

Nu, na 7 mooie jaren bij DEKRA People, is het toch écht tijd om afscheid te nemen. Waar ze 7 jaar geleden niet moest denken aan werken vanaf dezelfde plek, vanuit dezelfde stoel, is die tijd toch gekomen. Helaas voor DEKRA People, maar de overstap naar Aon is een mooie vervolgstap voor Michelles carrière. Hier gaat ze aan de slag op de afdeling ‘Recovery Consulting’, waar ze ook haar laatste opdracht voor DEKRA People heeft gedaan. Dit is een speciale afdeling omdat het eigenlijk geen schadeafdeling is, wat bij andere opdrachtgevers natuurlijk wel het geval is. Deze afdeling wikkelt geen schades af op basis van verzekeringspolissen, maar dit is juist een regresafdeling waarbij schades die eigenlijk niet verzekerd zijn, toch worden verhaald op de aansprakelijke partij. Michelle’s specialisme is het Loonregres.

Wij, het team van DEKRA People, willen Michelle enorm bedanken voor de 7 mooie jaren waarin ze meer dan van toegevoegde waarde was voor de organisatie en wensen Michelle natuurlijk veel succes en vooral plezier in het vervolgen van haar carrière!

In gesprek met Sarah – Personenschadebehandelaar Zwaar letsel

Jesse: Kan je jezelf introduceren?

Sarah: Ik ben Sarah, ik ben 33 en ik woon samen met mijn man en twee dochters. Ik ben vorig jaar januari bij DEKRA People gestart.

Jesse: Hoe lang werk je al in de branche?

Sarah: In de verzekeringsbranche nu ongeveer 4 jaar!

Jesse: Wat heb je daarvoor gedaan?

Sarah: Daarvoor ben ik werkzaam geweest als advocaat, waar ik zaken in het personen- en familierecht en strafrecht behandelde.

Jesse: Wat maakte dat jij de overstap maakte naar Personenschade?

Sarah: Ik deed als advocaat eigenlijk verschillende rechtsgebieden en dat was enerzijds heel leuk, omdat je van alles wat meekrijgt, maar anderzijds weet je dan ook van alles een beetje. Ik wilde mijzelf graag specialiseren op één gebied en daarom ben ik gaan nadenken over welk rechtsgebied dat dan zou moeten zijn. Ik heb personenschade altijd interessant gevonden, maar het kantoor waar ik werkte hield zich niet bezig met personenschade.

Sarah: In de advocatuur vond ik het acquisitie aspect minder, dat trok mij niet zo aan. Dus vandaar dat ik toen ben overgestapt naar een rechtsbijstandsverzekeraar waar ik mij ben gaan specialiseren in Personenschade.

Sarah: Het leuke daaraan vind ik dat je mensen verder kan helpen na een ongeval, of dat nou is vanuit belangenbehartiging of vanuit een verzekeraar. In beide functies kan ik daaraan bijdragen.

Jesse: Wat voor schades behandel je?

Sarah: Ik behandel zwaar-letselzaken. Veel bedrijfsongevallen, maar ook wel verkeersongevallen. Dit varieert dus van gecompliceerde breuken, amputaties en hersenletsel tot whiplashzaken.

Jesse: Wat vind jij het leukste aan de functie?

Sarah: Het leukste vind ik dat je mensen verder kan helpen en dat het eigenlijk een combinatie is van enerzijds het juridische en anderzijds het maatschappelijke aspect. Veel contacten hebben met mensen en deze goed verder te kunnen helpen.

Jesse: Wat vind jij het moeilijkste aan de functie?

Sarah: Wat lastig kan zijn is als er geen aansprakelijkheid is of geen dekking, om dat dan goed over te brengen, dat is natuurlijk altijd vervelend nieuws voor iemand. Dat is soms écht lastig. Als iemand zwaar letsel heeft is het natuurlijk heel lastig als je met je eigen schade blijft zitten.

Jesse: Welke elementen moet een functie in jouw optiek hebben?

Sarah: Ik vind het van belang om afwisseling te hebben in mijn werkzaamheden. Wat ik fijn vind aan werken bij DEKRA People is dat je altijd de mogelijkheid hebt om elke keer weer ergens anders te kijken. Ik denk dat dat heel erg bijdraagt aan het opdoen van ervaring en kennis. Op deze manier kan je goed schakelen in je werk en kan je afwisselen tussen verzekeraars of rechtsbijstandsverzekeraars.

Sarah: Daarnaast vind ik het ook erg leuk om kennis te delen, wat natuurlijk nu ook in het leven is geroepen door middel van het buddy-systeem. Dat vind ik ook zeker leuk, om starters beter op weg te helpen in hun vak.

Jesse: Bij welke organisaties heb je allemaal al gezeten via DEKRA People

Sarah: Bij Reaal en Nationale Nederlanden, waar ik in beide gevallen zwaar letselzaken en AVB zaken heb behandeld.

Jesse: Wat zou je graag verbeterd zien worden bij DEKRA People?

Sarah: Ik zou niet zo 1,2,3 iets kunnen bedenken denk ik. Het is fijn om wat meer verbinding te hebben met collega’s maar daar wordt de laatste tijd al veel aan gedaan. Om onderling wat meer contact te hebben met de collega’s van DEKRA People en ook binnen DEKRA zelf. Dat vind ik eigenlijk alleen maar een goede ontwikkeling.

Jesse: Doe je ook nevenactiviteiten binnen de organisatie?

Sarah: Zoals bijvoorbeeld het Buddy-systeem? Ja, dat is natuurlijk net van start gegaan en dat moet nog een beetje vorm krijgen. Maar het is leuk om contact te hebben met andere collega’s en zo tot hulp te kunnen zijn en ze te kunnen begeleiden

Jesse: Ik had ook begrepen dat je een korte opdracht hebt gedaan binnen de DEKRA Claims?

Sarah: Ja, dat klopt. Dat was een eenmalige opdracht van twee dagen. Wat ook erg leuk was om te doen omdat ik met deze opdracht ook in contact kwam met collega’s uit andere units binnen DEKRA. Wat dat precies is daar kan ik niet zo heel erg veel over zeggen, omdat dit nog even geheim moet blijven. (SPANNEND)!

Jesse: Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt om bij DEKRA People te komen werken?

Sarah: Als eerst dat het heel leuk is om bij DEKRA People te werken en dat je door middel van verschillende opdrachten veel kennis en ervaring kan opdoen. Daarnaast denk ik dat het goed is om verschillende verzekeraars en rechtsbijstandsverzekeraars van binnen te zien.

Sarah: Bij sommige instanties kan je nog meer bijdragen door bijvoorbeeld verbeterpunten te benoemen. Wat leuk is, is dat naast dat je al in de letselschadewereld werkt, waar je al mensen helpt, ook nog eens bij een opdrachtgever werkt waar je de collega’s helpt. Als je op detacheringsbasis wordt ingezet bij een opdrachtgever waar ze op dat moment met een capaciteitsprobleem zitten, kun jij als persoon een oplossing bieden. Het is leuk dat je mensen óók daarbij kunt helpen.

Jesse: Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Sarah: Dat vind ik altijd een hele lastige vraag. Dat weet ik eigenlijk ook nog niet zo goed. Dit is eigenlijk ook nog een reden waarom het leuk is om bij DEKRA People te werken, omdat je dat door de verschillende opdrachten ook nog een beetje kan uitvinden. Het is dé manier om uit te vinden wat je nou precies leuk vindt en wat je uiteindelijk wil gaan doen. Misschien kom ik er juist achter dat het de afwisselende opdrachten zijn wat ik wil blijven doen, maar dat weet ik nog niet zo goed.

Sarah: Ik had altijd wel de ambitie om aan de slag te gaan als schade-regelaar. Echter, ben ik juist door afgelopen jaren erachter gekomen dat ik het juridische deel erg leuk vindt en ik denk dat dat in de functie als schade-regelaar wat minder naar voren komt. Lang verhaal kort, ik weet het nog niet precies.

Jesse: Misschien sla je de spijker wel op zijn kop, dat je dat door middel van detachering via DEKRA People de komende tijd gaat uitvinden!

Jesse: Heel erg bedankt voor je tijd, je duidelijke en uitgebreide antwoorden en het leuke gesprek!

Sarah: Graag gedaan en tot snel!

Share page
People socials