U bent hier

13.12.2017
| News
| DEKRA

Recordinvestering in digitale veiligheid

• Groei komt uit automated mobility, connectiviteit en cyber security
• Expertiseorganisatie opent testomgevingen in Duitsland en Spanje
• 150 miljoen euro wordt in digitalisering geïnvesteerd

Arnhem, 13 december - In 2017 investeerde DEKRA een recordhoeveelheid (150 miljoen euro) in 'digitale' groei. De wereldwijde expertiseorganisatie bouwde een internationaal testnetwerk voor connected, automated en electric driving in Duitsland, Spanje en Taiwan. Dat zorgde voor groei in gebieden rondom connectiviteit, automated mobility en rijhulpsystemen. DEKRA breidde haar expertise in cyber security ook verder uit. En met 4.000 nieuw aangenomen experts biedt DEKRA eind 2017 werk aan meer dan 43.000 mensen wereldwijd - waarvan meer dan de helft buiten Duitsland.

DEKRA is goed op weg de wereldwijde voorkeurspartner voor technische veiligheid te worden. In de laatste tien jaar wist de expertiseorganisatie haar omzet te verdubbelen naar ruim 3 miljard euro en het aantal werknemers steeg tot 43.000. Stefan Kölbl, CEO van DEKRA vertelt:

We brengen onze Vision 2025 om de wereldwijde partner voor een veilige wereld te worden tot uitvoering. Wereldwijd werken we aan het creëren van meer veiligheid voor mensen in het verkeer, op het werk en thuis.

In 2017 opende DEKRA haar internationale testnetwerk met uitgebreide testprogramma's en kennis van R&D voor automated en connected mobility. De focus ligt op het testen van producten in de vroege fase van de productlevenscyclus, naast het testen van vehicle-to-everything (V2X) technologieën. Testomgevingen werden geopend in Duitsland, Spanje en Taiwan. Ook startte DEKRA een strategische samenwerking met de Chinese Automobile Association (CAAM).

DEKRA Automotive droeg significant bij aan het succes van de DEKRA Group in 2017 met een verwachte omzet van rond de 1,6 miljard euro. DEKRA gebruikte haar sterke positie ook om internationaal uit te breiden in voertuiginspecties.

De industriële tak van DEKRA versterkte haar positie in verschillende gebieden in 2017 – de omzet stijgt waarschijnlijk circa 5% naar rond de 900 miljoen euro. Naast de aankoop van kortsluit- en hoogspanningslab VEIKI-VNL wist DEKRA de Noord-Amerikaanse energiemarkt te betreden met de overname van Core Visual Inspection Services.
Tot slot breidde DEKRA haar kennis en aanbod rondom cyber security uit met het inlijven van Epoche & Espri in Spanje. Het bedrijf is gespecialiseerd in het evalueren en testen van producten volgens internationaal geaccepteerde IT en cyber security standaarden.

Een positief vooruitzicht
Over de gehele lijn hebben DEKRA's experts in 2017 hard gewerkt om het bedrijf nog steviger te positioneren. Om die reden groeit DEKRA gestaag verder. Kölbl:

DEKRA is klaar voor de digitale transformatie van onze economie en maatschappij. We assisteren in het ontwikkelen van de benodigde teststandaarden en zorgen voor veiligheid in een digitale wereld met passende test- en certificatiediensten.

Stan Hendriks
Contactpersoon

Stan Hendriks

Communicatiespecialist

Gerelateerd nieuws