U bent hier

Process Safety Whitepapers

 • Whitepapers

  Bio Manufacturing

  Moeten we Process Safety opnieuw definiëren?

  Door de uitbraak van COVID-19 zien we wederom in hoe kwetsbaar mensen zijn als het gaat om nieuwe ziekteverwekkende micro-organismen. De corona crisis zorgt ervoor dat we ons meer dan ooit afvragen hoe we ons kunnen voorbereiden en hoe we moeten reageren op dit soort bedreigingen.

  Download het Whitepaper - EN

  Man vs Machine

  Man vs Machine: De evolutie van menselijke operators in procesveiligheid

  Oorspronkelijk werden industriële installaties en processen volledig bestuurd door menselijke operators. Met de snelle ontwikkeling van geautomatiseerde controlesystemen lijken operators aan de kant te zijn geschoven.

  Download het Whitepaper - EN

  effectiveness

  Part 1: Een sleutelelement in effectieve procesveiligheid

  Incidentenonderzoek is een krachtig preventiemiddel in het portfolio Process Safety. Het wordt echter geplaagd door verkeerde interpretaties van Heinrichs piramide, die de relatie tussen kleine incidenten en regelrechte catastrofes verkeerd interpreteren.

  Download het Whitepape - EN

 • Value of investigating

  Part 2: De waarde van het onderzoeken van bijna-ongevallen

  Incidentenonderzoek is, zoals we elders hebben aangetoond, een krachtig instrument om risico's te verminderen en rampen te voorkomen. Echter, onderzoek van incidenten of bijna-ongevallen zonder de juiste methodologie en follow-up is niet voldoende om de procesveiligheidsdoelstellingen te bereiken.

  Download het Whitepaper - EN

  Chernobyl

  Het Tsjernobyl-incident: Een casestudy voor de veiligheid van het organisatieproces

  Meer dan dertig jaar geleden leed eenheid 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl aan wat wordt beschouwd als het ergste incident in de geschiedenis van kernenergie. In deze paper analyseren we de site en de organisatie met behulp van moderne procesveiligheidstechnieken meer precies, wat DEKRA Organizational Process Safety (OPS) noemt.

  Download het Whitepaper - EN