U bent hier

07.12.2018
| News
| Rail Service

Partnership DEKRA Rail en TuMotus

Sinds 2016 werken ze al samen. Maar dankzij de gezamenlijke tender voor Trafikverket, Zweden, staat het partnership tussen DEKRA Rail en TuMotus pas echt op de kaart.  DEKRA Rail directeur Jean-Paul van Hengstum en TuMotus directeur Huub Strooij vertellen over het partnership en de grootste mijlpaal in de samenwerking tot nu toe.

Tumotus en DEKRA Rail partners

Wie is TuMotus?

Het Duitse TuMotus doet nagenoeg hetzelfde beoordelingswerk als DEKRA Rail, maar richt zich met name op hard- en software voor spoorwegbesturingssystemen. Een ander verschil? TuMotus heeft geen erkenning als NoBo. Huub: “Het verkrijgen van de NoBo-status kost veel geld en dat is niet rendabel voor een kleinere onderneming als TuMotus. Daarnaast bestaat de NoBo-status niet in Duitsland, die is voorbehouden aan EBC. Door de samenwerking met DEKRA Rail kunnen wij klanten helpen aan een beoordeling voorzien van een NoBo-stempel.”

Oude bekenden

Jean-Paul en Huub kennen elkaar al lang. “We waren collega’s tijdens ons eerste project in de jaren 90 in Singapore”, herinnert Jean-Paul zich. De twee verloren elkaar een tijd uit het oog. Tot Jean-Paul in 2016 werd aangesteld als directeur bij DEKRA Rail. Huub: “Ik was op zoek naar andere NoBo’s om mee samen te werken, dus de eerste stap richting DEKRA Rail was gauw gezet.”

Een kroon op het werk

Sindsdien heeft DEKRA Rail de experts van TuMotus bij een aantal projecten betrokken en vice versa. Een goede start, maar beide partijen wilden meer. Die wens ging in vervulling toen een gezamenlijk opgestelde aanbieding voor Trafikverket succesvol was, voor de uitrol van ERTMS in Zweden. Jean-Paul: “Voor het eerst hebben we echt gezamenlijk meegedaan aan een tender en hebben we samen een voorstel neergelegd bij Trafikverket. Een mooie bekrachtiging van ons partnership.”

Lees meer

Dit is een artikel uit de nieuwsbrief van DEKRA Rail.

Stan Hendriks
Contactpersoon

Stan Hendriks

Communicatiespecialist

Gerelateerd nieuws