U bent hier

10.07.2018
| News
| Product Testing & Certification

Goedkeuring nodig voor NPEs

Nonylfenolethoxylaten (NPEs) moeten vanaf 4 juli 2019 goedgekeurd worden. Vanaf die datum moeten bedrijven die producten met NPEs gebruiken of NPEs verwerken een aanvraag voor goedkeuring doen bij het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA). DEKRA’s experts adviseren bedrijven minstens 9 maanden te nemen voor de voorbereiding van hun aanvraag.

Alle nonylfenol-4 (vertakt en onvertakt) ethoxylaten, in mengsels of als zuivere stof, zijn onderhevig aan de REACH wetgeving. Deze stoffen worden vaak gebruikt in industriële chemicaliën, als oppervlakte-actieve stoffen en in polymeren.

Een aanvraag voor goedkeuring bestaat uit drie delen: een chemisch veiligheidsrapport, een alternatievenanalyse en een sociaaleconomische analyse. Na het indienen van de aanvraag wordt deze beoordeeld door verschillende onderdelen van de ECHA. Na acceptatie van de aanvraag wordt er door de Europese Commissie voor een bepaalde periode goedkeuring verleend.

Het voorbereiden van de aanvraag kan erg complex zijn; het inzetten van begeleiding in het proces is raadzaam. DEKRA’s experts staan voor u klaar met meer dan 25 jaar aan ervaring. DEKRA heeft daarnaast eigen test- en meetfaciliteiten en laboratoria voor gevaarlijke stoffen en voor milieubescherming. Ga naar www.dekra-product-safety.com/nl/chemisch voor meer informatie of neem contact op met onze experts.

Stan Hendriks
Contactpersoon

Stan Hendriks

Communicatiespecialist

Gerelateerd nieuws