Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

E-mobility testing

DEKRA Product Testing

Zorgen dat uw e-mobility voertuigen en oplaadinfrastructuur voldoen aan alle eisen?

Online guidance sessie

E-mobility testing

Elektrisch rijden is de toekomst

E-mobility neemt een duizelingwekkende vaart. Dit is het gevolg van een combinatie van milieuwetgeving, wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen, de groeiende consumentenvraag en technologische doorbraken. Hoe kun je als brancheprofessional in de e-mobility-industrie al deze ontwikkelingen bijbenen? DEKRA test, inspecteert en certificeert alles rondom e-mobility. Van uw laadpaal tot uw elektrische auto en alles wat daartussen gebeurt.

Terwijl de autotechnologie zich verder ontwikkelt, worden consumenten steeds milieubewuster. Tegelijkertijd worden OEM’s (Original Equipment Manufacturers, dit zijn fabrikanten van auto-onderdelen) door verplichte doelstellingen voor CO2-reductie gedwongen om meer elektrische voertuigen op de markt te brengen. Zo mogen er vanaf 1 januari 2030 in Nederlanders alleen nog elektrische auto’s verkocht worden. In de EU geldt dit vanaf 1 januari 2035.

E-mobility trends & ontwikkelingen

Deze video kan vanwege uw instelling van de gegevensbescherming helaas niet worden afgespeeld. U kunt uw instellingen te allen tijde hier wijzigen.

Video extern openen

Waarom is opladen met hoog vermogen tegenwoordig zo belangrijk? En wat is de rol van Plug & Charge?

DEKRA-expert Beat Kreuter legt het uit in de video.

DEKRA’s expertise in e-mobility testing

DEKRA levert test- en certificeringsdiensten voor alle typen voedingsapparatuur voor elektrische voertuigen (EVSE), met inbegrip van laadpalen voor woningen en zware toepassingen (zoals elektrische bussen en vrachtwagens), snelladers, vehicle-to-grid (V2G)-systemen, inductie-oplaadsystemen en interoperabiliteit met backofficesystemen. Hierbij kun je denken aan:

 • IEC 61851 (EMC)
 • ISO 17409
 • ISO 15118-1
 • CHadeMO
 • CharIN
 • OCPP 1.6
 • OCPP 2.0

Open het PDF bestand hieronder om al onze e-mobility testing normen te bekijken.

Wij zijn expert in het testen van verschillende producten rondom e-mobility:

 • laadstations
 • oplaadapparatuur
 • unmanned aircraft systems (drones)
 • hoogspanningsconnectoren, hoogspanningskabels, bedrading
 • batterijmodules, -pakketten en -cellen
 • batterijbeheersystemen
 • omvormers en omzetters
 • ECU, geïntegreerde circuits
 • elektrische motors

EV standaarden

Normen voor EV-oplaadinfrastructuur

Bekijk het gehele overzicht van de e EV-laadinfrastructuur normen die wij testen.

De trend van e-mobility

Veel autofabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe hybride en volledig elektrische modellen. Naar verwachting schijnen de komende jaren alleen al in Europa honderden nieuwe elektrische auto’s op de markt. Deze trend heeft invloed op het elektriciteitsnetwerk en de oplaadinfrastructuur. Om nog maar niet te spreken van de productie van batterijen en componenten voor elektrische auto’s.

Alle trends en ontwikkelingen voegen een compleet nieuwe dimensie aan de auto-industrie toe. De trend van e-mobility verenigt twee eerder gescheiden werelden: de auto-industrie die ISO-normen hanteert, en de elektrische wereld die met IEC-normen werkt. Bij DEKRA zijn we expert in beide werelden. Daarmee bevinden we ons in een unieke positie om deze twee werelden samen te brengen.

Ontwikkelingen in normen voor e-mobility

Bij DEKRA volgen we de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en branchestandaarden. We nemen daarnaast actief deel aan diverse standaardisatiecomités en brancheconsortia. Deze bestaan uit OEM’s, leveranciers, ontwikkelingspartners, aanbieders van oplaadinfrastructuren, consultants, commissieleden en andere testhuizen. Daarin zijn we betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe normen. Zo zorgen we ervoor dat de internationale normen het tempo van het snel veranderende ontwikkelingen rondom e-mobility kunnen bijbenen.

Onze online guidance sessie

Wilt u weten of uw elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur voldoen aan alle eisen? Wij helpen u graag! Tijdens een gratis online sessie brengen we de vereisten voor u in kaart en kunt u gerichte vragen stellen aan onze expert. Vul hieronder het formulier in. We bellen u terug wanneer u dat uitkomt.

Meer over onze e-mobility testing services

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

Heeft u een vraag? Onze experts komen graag met u in contact

Tim van den Berg
separator

Tim van den Berg

DEKRA Product Testing

Meander 1051

6825 MJ Arnhem

E-mobility stories

Meer laden

Geen resultaten gevonden.

Pagina delen