Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

“DEKRA Safety Platform” integreert gezondheids- en veiligheidscoördinatie

DEKRA vergroot veiligheid op bouwplaatsen met unieke digitale tool

11. mei 2021

DEKRA introduceert een digitale tool voor het verhogen van veiligheid op bouwplaatsen. Het “DEKRA Safety Platform” coördineert relevante veiligheidsmaatregelen rondom alle bouwactiviteiten in realtime. De tool biedt een transparant beeld van risico’s, stroomlijnt processen en zorgt voor een vlotte en gedocumenteerde procedure. Verdere automatisering van data-analyse is mogelijk door het koppelen van sensoren of IoT-apparaten. DEKRA ontwikkelde het DEKRA Safety Platform op basis van de modernste technologie.

DEKRA Safety Platform

Veiligheid en gezondheid zijn van doorslaggevend belang als het gaat om het succesvol afronden van een bouwproject. “Zorgdragen voor het welzijn van alle mensen op een bouwplaats is een complexe taak”, zegt Vincent Grijfrath, Manager Sales & Business Development bij DEKRA’s Consulting divisie. “Er zijn talloze factoren die van invloed zijn, zoals de hoge tijdsdruk, diversiteit in rollen en taken, papierwerk, planningen, taalbarrières en communicatie tussen verschillende projectpartners.”

Daarom biedt DEKRA vanaf nu een unieke tool aan. Het “DEKRA Safety Platform” is een cloudbased, geïntegreerd systeem dat beschikbaar is voor alle smart devices van EHS-experts op bouwplaatsen, evenals voor projectmanagers en gespecialiseerde arbeiders. Grijfrath: “Het systeem begeleidt gebruikers bij dagelijkse veiligheidstaken en biedt de nodige informatie en hulp. DEKRA Safety Platform maakt het mogelijk om op een centraal platform risico’s, veiligheidsmaatregelen en incidenten te bundelen, beheersen en in te schatten.”

Het veiligheidsbeheer wordt gecontroleerd en gedocumenteerd op één centraal platform voor alle betrokken projectpartners. De gegevensbeoordeling en -analyse legt aandachtsgebieden bloot en helpt projectmanagers te focussen op wat telt. In tegenstelling tot informatiebeheersoftware richt het DEKRA Safety Platform zich op de taken en activiteiten van de betrokken medewerkers en het efficiënt coördineren daarvan. Het systeem biedt tevens een functie voor het beheersen van noodsituaties.

“DEKRA is de internationale expertiseorganisatie op het gebied van veiligheid. De tool is het resultaat van alle waardevolle ervaring van DEKRA HSE professionals. Net als onze klanten geloven wij in digitale en ‘smart’ oplossingen voor het plannen van veiligere projecten. Multinationals krijgen wereldwijd een realtime overzicht van projectsites. Voor kleinere bedrijven is de technologie aantrekkelijk omdat deze zonder veel programmeren kan worden geconfigureerd en aangepast. Op dit moment wordt DEKRA Safety Platform al ingezet door een internationale partij voor het verzamelen en analyseren van data in een remote onderzoek naar ergonomie.”

Klik hier voor meer informatie over DEKRA Safety Platform en het aanvragen van een demo.

Contact

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen