Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

Certificeringsdiensten conform de eisen van de UKEX-richtlijn

DEKRA introduceert UKCA certificeringsdiensten op het gebied van explosieveiligheid voor de Britse markt

2. mrt. 2022

Na het verkrijgen van een UKAS-accreditatie voor ISO 17065 in oktober 2021 is DEKRA door het Britse Office for Product Safety & Standards benoemd tot erkende instantie op basis van de UKEX-richtlijnen. Deze erkenning is toegewezen aan de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde certificeringsinstantie DEKRA Certification UK Ltd. Dankzij zijn kersverse status als erkende instantie mag DEKRA conformiteitstesten uitvoeren volgens de eisen van UKEX en UKCA-certificaten verstrekken aan fabrikanten wier producten aan deze eisen voldoen.

UKCA-certificering explosieberscherming

  • DEKRA Certification UK Ltd. is nu een erkende Britse instantie en een onder nummer 8505 aangemelde instantie voor Noord-Ierland
  • DEKRA biedt test- en certificeringsdiensten aan conform de eisen van UKEX voor UKCA-certificering.

De omvang van de certificeringsbevoegdheid van DEKRA wordt beschreven in het door UKAS verstrekte accreditatieschema.

De nieuwe mogelijkheden die de UKCA-certificering met zich meebrengt, vormen een aanvulling op het bestaande dienstenaanbod van DEKRA op het gebied van explosieveiligheid. Dit omvat certificeringsdiensten voor IECEx, ATEX, JPEx, INMETRO en NRTL. Dankzij de wereldwijde aanwezigheid van DEKRA is het bedrijf in staat om certificeringen voor diverse internationale richtlijnen te combineren. Internationale fabrikanten kunnen dan ook optimaal profiteren van een efficiënt testproces voor uiteenlopende regelgevende rechtsgebieden.

“Het doet DEKRA een genoegen om te zijn geaccrediteerd. We vinden het geweldig om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het Verenigd Koninkrijk als een uniek en belangrijk regelgevend rechtsgebied. Het Verenigd Koninkrijk heeft alle potentie om snel te innoveren zonder concessies te doen aan de productveiligheid. Op het gebied van explosieveiligheid is er op basis van onze wereldwijde duurzaamheidsstrategie voor 2025 ook een belangrijke rol voor DEKRA weggelegd in de waterstofeconomie. We zijn klaar om deze verantwoordelijkheid op ons te nemen en een significante bijdrage te leveren aan verbeterde veiligheid in deze sector en andere industriële sectoren”, zegt Bo Bay Hougaard, directeur van DEKRA Certification UK Ltd.

Het Verenigd Koninkrijk bevindt zich momenteel in een overgangsfase. Hoewel de UKCA-markering in januari 2021 werd geïntroduceerd is de CE-markering tot 31 december 2022 als route naar de markt geaccepteerd. De UKCA-markering is per 1 januari 2023 verplicht voor de meeste producten die in de Britse markt worden aangeboden. Voor medische apparatuur gelden andere overgangsdeadlines.

DEKRA biedt nu ook ondersteuning voor klanten met bestaande ATEX-certificaten die de UKEX-certificering willen verkrijgen. De eisen van de UKEX-richtlijn blijven tijdens de overgangsperiode nauw afgestemd op die van de ATEX-richtlijn.

Neem voor meer informatie contact op met:

DEKRA Certification UK Limited

Press contact

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen