U bent hier

11.05.2020
| Press
| Product Testing & Certification
| cyber security, connected lighting

DEKRA geeft eerste cybersecurity certificaat af voor ontwikkelproces connected lighting systeem

Arnhem, 8 mei 2020 – DEKRA geeft voor het eerst een veiligheidscertificaat af voor het ontwikkelproces (IEC 62443) van een connected lighting systeem. Het cybersecurity certificaat is uitgereikt aan Signify, wereldspeler in de verlichtingsindustrie. Met de IEC 62443 standaarden voor productontwikkeling en de integratie met connected devices, tonen organisaties aan dat processen, producten en oplossingen voldoen aan strikte cybersecurity eisen.

IEC 62443 is dé standaard in cybersecurity voor producten en systemen in de industriële automatisering. In 2017 werd DEKRA als eerste Europese organisatie erkend om cybersecurity assessments uit te voeren en certificaten af te geven tegen de IEC 62443 standaard. DEKRA heeft het ontwikkelingsproces van Signify geëvalueerd op basis van de fundamentele eisen van IEC 62443-4-1.

“We zijn trots dat we dit IEC en DEKRA SEAL certificaat aan Signify kunnen afgeven. DEKRA is wereldwijd partner voor een veilige en verbonden wereld. De normen van IEC 62443 zijn zeer geschikte handvatten om veiligheid en beveiliging op het werk, thuis en onderweg te kunnen borgen.” - Bram Holtus, Managing Director van DEKRA Certification B.V.

Signify voldoet aan alle veiligheidseisen omdat het bij alle interne en externe ontwikkelingsactiviteiten de normen uit het eigen Security Development Lifecycle (SDL) naleeft. Een fundamenteel vereiste van IEC 62443-4-1 (proces)certificering, is een dreigingsanalyse. Binnen de SDL is het analyseren van veiligheidsrisico’s, bedreigingen en kwetsbaarheden daarom een belangrijk aspect.

Een organisatie moet kunnen aantonen dat tijdens een productontwikkelingsproces de geïdentificeerde beveiligingseisen worden geïmplementeerd en getraceerd, geverifieerd, getest en gedocumenteerd. Bovendien moeten fabrikanten van apparaten adequaat kunnen reageren op nieuw ontdekte beveiligingsproblemen en op betrouwbare wijze beveiligingsupdates publiceren.

“Connected lighting systemen vormen de kern van ons bedrijf en onze beveili-gingsprocessen zijn gebouwd op een sterke basis van industrie standaarden, governance en procedures. We zijn blij dat onze toewijding aan beveiliging voor al onze producten, systemen en services nu officieel is gecertificeerd door DEKRA.” - Harshavardhan Chitale, Business Group Leader Professional bij Signify.

Twee belangrijke uitdagingen bij het gebruik van technologie zijn veiligheid en beveiliging. Door the Internet of Things (IoT) is cybersecurity onmisbaar geworden, ongeacht de markt of bedrijfsgrootte, en is het van essentieel belang om veiligheids- en connectiviteitstesten uit te voeren. Tegenwoordig is bijna alles verbonden met het internet of lokale netwerken en het beveiligen van producten is van cruciaal belang om zowel de consument als de fabrikant te beschermen.

Related Press