U bent hier

03.09.2018
| News
| Product Testing & Certification

DEKRA erkend voor testen DALI 2 verlichtingsproducten

Internationale expertorganisatie DEKRA is onlangs erkend om verlichtingsproducten te testen die werken volgens het DALI 2 communicatieprotocol. Het DALI 2 protocol maakt nieuwe functionaliteiten voor besturingssystemen mogelijk door onder meer drivers, sensoren, gateways en controllers te standaardiseren. De erkenning past binnen DEKRA’s strategie om smart homes en slimme steden veilig en betrouwbaar te houden.

DEKRA werd onlangs erkend door de Digital Illumination Interface Alliance (DiiA) om verlichtingsproducten te testen volgens de wereldwijde DALI 2 standaard. DALI 2 is gebaseerd op de tweede versie van de internationale standaard IEC 62386. Het DALI 2-certificatieprogramma optimaliseert de interoperabiliteit tussen producten van zowel dezelfde fabrikant als van andere fabrikanten en voegt daarmee extra functionaliteiten toe.

Dat betekent dat DALI 2-gecertificeerde producten naadloos en efficiënt kunnen samenwerken. Daarnaast verbetert de standaard het energiebesparingspotentieel, de flexibiliteit en het installatiegemak van producten.

Door te testen met DEKRA kunnen fabrikanten aantonen dat ze voldoen aan de specificaties uit het DALI 2-testprogramma. De DiiA geeft vervolgens het certificaat uit. Naast diensten voor DALI 2 biedt DEKRA allerlei testen aan voor verlichtingsproducten en home & building automation, waaronder testen voor veiligheid, prestaties, EMC, Zhaga, KNX testing en wireless testen.

Onder meer het DEKRA LED Performance keurmerk en ENEC+ helpen fabrikanten om hun producten te onderscheiden van de concurrentie en te voldoen aan de toenemende eisen en verwachtingen op het gebied van energieverbruik.

Ga naar www.dekra-product-safety.com/nl/verlichting voor meer informatie of om in contact te komen met één van onze experts.

Stan Hendriks
Contactpersoon

Stan Hendriks

Communicatiespecialist

Gerelateerd nieuws