U bent hier

28.09.2020
| News
| Product Testing & Certification

DEKRA erkend als testlaboratorium en Certification Body voor Noord-Amerikaanse markt

Arnhem, 28 september 2020 – DEKRA, de internationale expertiseorganisatie, is door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) erkend als ‘Nationally Recognized Testing Laboratory’ (NRTL) voor de Verenigde Staten. Dat betekent dat DEKRA producten bestemd voor verkoop in de Verenigde Staten kan testen en certificeren. Omdat DEKRA eerder ook al door de Standard Council Canada (SCC) was geaccrediteerd als erkend testlaboratorium voor de Canadese markt, kunnen fabrikanten nu bij DEKRA terecht voor productcertificeringen voor de hele Noord-Amerikaanse markt.

De OSHA heeft de licentie uitgegeven aan DEKRA Certification B.V. in Arnhem en DEKRA Certification Inc. in Sterling (Virginia, USA). De OSHA concludeerde na assessments op de testlocaties van DEKRA en een uitgebreide audit van de organisatie en de werkprocessen, dat DEKRA aan alle eisen voor de accreditatie voldoet. Als NRTL kan DEKRA specifieke productgroepen testen op het gebied van veiligheid en certificaten afgeven. De accreditatie omvat onder meer het testen en certificeren op het gebied van milieu, HazLoc, ITE/Lab/AV, verlichting, medische apparatuur en elektrische apparatuur. De combinatie van het DEKRA merkteken met de C- en/of US-merktekens voor Canada of de Verenigde Staten geeft aan dat een product voor een of beide markten gecertificeerd is.

DEKRA is al ruim dertig jaar actief op de Noord-Amerikaanse markt, maar het certificeren voor de toelating van producten in die markten werd door partners uitgevoerd op basis van testresultaten van DEKRA. Nu DEKRA zelf als NRTL erkend is, verzorgt het bedrijf zowel het testen als het certificeren van producten voor verkoop op de Noord-Amerikaanse markt. Dat kan voor fabrikanten aanzienlijke efficiency- en kostenvoordelen opleveren, omdat ze inspecties kunnen combineren en alle werkzaamheden bij één organisatie kunnen neerleggen.

“We zijn bijzonder trots dat DEKRA Certification in Arnhem als NRTL erkend is”, zegt Bram Holtus, Managing Director van DEKRA Certification B.V. “Het feit dat we nu een breed scala aan producten kunnen certificeren voor de Noord-Amerikaanse markt, is een belangrijke mijlpaal voor onze organisatie en reputatie in de V.S.”

“De erkenning van DEKRA als US NRTL is een prachtige aanvulling op ons uitgebreide producttest- en certificeringsaanbod en onze Canadese SCC accreditatie”, zegt Bert Zoetbrood, Executive Vice President en verantwoordelijk voor DEKRA Noord- en Zuid-Amerika. Een geweldige prestatie die dankzij de nauwe samenwerking met OSHA tot stand gekomen is.”

Gerelateerd nieuws