Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

CharIN erkent testaboratorium van DEKRA

DEKRA één van de eerste twee laboratoria

2. aug. 2021

CharIN heeft DEKRA als testlaboratorium voor de laadinfrastructuur van elektrische voertuigen erkend. DEKRA behoort hiermee tot de eerste twee laboratoria die conformiteitstesten voor het Combined Charging System (CCS) uitvoert en CharIN CCS-certificaten uitgeeft. End-to-end testen voor de laadinfrastructuur zijn essentieel om de interoperabiliteit tussen systemen te garanderen en de laadervaring significant te verbeteren.

DEKRA-CharIN-testlaboratorium

Om erkend te worden bewees DEKRA zijn expertise op het gebied van testen en analyseren volgens het CharIN Quality Assurence Process (QAP). Een expertcommissie van aangesloten bedrijven bij CharIN bevestigde dat DEKRA over de noodzakelijke technische vaardigheden, testapparatuur en kwaliteitscontroleprocedures beschikt.

Wereldwijde standaard

Vanaf nu kunnen fabrikanten van laadpalen een CharIN CCS Basic certificaat aanvragen. Deze ontvangen ze nadat door CharIN erkende proeflaboratoria, zoals DEKRA, succesvolle toetsen hebben uitgevoerd. Deze werkwijze heeft als doel CCS de wereldwijde standaard voor het laden van elektrische voertuigen te maken en wordt door veel Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische autofabrikanten ondersteund. De Charging Interface Initiative (CharIN) is een geregistreerde associatie met meer dan 200 leden uit de wereldwijde waardeketen van elektrische mobiliteit.

End-to-end testen van laadinfrastructuur

Eén van DEKRA’s unieke diensten is het end-to-end testen van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Daartoe behoort ook een veilige communicatie tussen het elektrische voertuig, het laadstation en de ‘backoffice’. DEKRA biedt het testen van zowel elektrische voertuigen en laadpalen aan, inclusief de back office bestaande uit de netbeheerder, energieleverancier, mobility service operator (die zorgt voor laadpassen) en de Charging Point Operator (CPO). Het testserviceportfolio van DEKRA omvat interoperabiliteit, conformiteit, elektrische veiligheid, wireless, elektromagnetische compatibiliteit en cyber security.

Meest complete testlab

Door de erkenning van CharIN is het laboratorium van DEKRA in Arnhem het meest complete testlab voor het laden van elektrische voertuigen ter wereld. Het lab ondersteunt alle belangrijke standaarden voor Electrical Vehicle Supply Equipment (EVSE), zoals CharIN (CSS), EV READY, CHAdeMO, OCPP (Open Charge Point Protocol) en ISO 15118 tot en met 360 kW laadcapaciteit. Andere vestigingen van DEKRA in de APAC regio en Noord-Amerika zullen dit voorbeeld volgen en hun services op het gebied van testen en certificering van het laden van elektrische voertuigen uitbreiden.

Voor meer informatie over dit bericht en onze diensten kunt u contact met ons opnemen.

Contact

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen