Uw browser is verouderd.

Internet Explorer wordt niet langer ondersteund. Gebruik een andere browser om de website in betere kwaliteit te bekijken.

De testlocatie van DEKRA in Arnhem is uitgebreid met een nieuwe Open Area Test Site (OATS)

DEKRA breidt testcenter in Arnhem uit met Open Area Test Site

23. sep. 2022

De testlocatie van DEKRA in Arnhem is uitgebreid met een nieuwe Open Area Test Site (OATS) voor het testen van elektromagnetische compatibiliteit (EMC). De nieuwe testfaciliteit werd vrijdag officieel geopend door wethouder Nermina Kundić van de gemeente Arnhem en Bram Holtus, managing director van DEKRA Certification B.V. Op de nieuwe testlocatie kunnen onder meer grote voertuigen, waaronder elektrische bussen, e-trucks en drones, getest worden. De testfaciliteit biedt voor DEKRA nog meer mogelijkheden om klanten te helpen bij het ontwikkelen, testen en certificeren van hun innovaties.

Deze video kan vanwege uw instelling van de gegevensbescherming helaas niet worden afgespeeld. U kunt uw instellingen te allen tijde hier wijzigen.

Video extern openen

Bekijk hier de Aftermovie

De uitbreiding van het testcentrum is volgens D66-wethouder Nermina Kundić, die onder meer economie, mobiliteit en verduurzaming in haar portefeuille heeft, niet alleen een belangrijke stap voor DEKRA, maar ook voor Arnhem. “De geschiedenis van DEKRA in Arnhem gaat al bijna honderd jaar terug. Arnhem is dé elektriciteitshoofdstad van Nederland. Er zitten veel grote bedrijven en kennisinstituten in de regio die zich bezighouden met de energietransitie. Alle innovaties die worden ontwikkeld, moeten ook veilig zijn. En daar speelt DEKRA een zeer belangrijke rol in. Ik ben dan ook enorm blij én trots dat ik deze nieuwe testlocatie vandaag mag openen.”

“In 2030 moeten alle nieuwe auto’s in Nederland volledig elektrisch zijn. Als we dat willen bereiken moeten er grote stappen gezet worden. Er is behoefte aan heel veel laadpalen en heel veel elektrische voertuigen. En al deze technologie moet vooraf getest worden”, benadrukt Bram Holtus, managing director van DEKRA Certification B.V. “De uitbreiding van het testcentrum met een buitenlocatie, waar onder meer grote elektrische voertuigen kunnen worden getest, is een belangrijke stap voor DEKRA. Daardoor kunnen we onze klanten voortaan nog beter helpen tijdens de ontwikkeling, het testen en certificeren van hun innovaties.”

Een Open Area Test Site is een vlakke buitenlocatie, bedekt met een metalen grondvlak zonder reflecterende of absorberende oppervlakken op de locatie, legt Sedat Eser, Business Area Director EMC&Wireless bij DEKRA Certification, uit. De OATS wordt gebruikt voor het uitvoeren van onderzoek en referentiemetingen van uitgestraalde elektrische en magnetische velden volgens internationale of nationale EMC-normen op bepaalde afstanden.

Eén loket voor alle testen

“Het ontwerp van de OATS maakt haar geschikt voor het testen van elk soort product, maar vooral voor grote apparatuur en voertuigen die door hun grootte of gewicht normaal niet kunnen worden getest in onze semi-echovrije kamers”, vertelt Eser. “Deze uitbreiding stelt ons in staat om te voldoen aan de eisen van onze klanten om ook grote en zware apparaten te testen. Dankzij deze locatie, dichtbij ons laboratorium met indoor testfaciliteiten, kunnen we fabrikanten één loket voor al hun testvereisten bieden.”

Met bijna honderd jaar ervaring in de auto-industrie en een sterke track record op het gebied van elektrische tests is DEKRA een ideale partner voor alle aspecten van het testen van elektrische voertuigen en daaraan gerelateerde technologie, zoals laadstations, batterijen en onderdelen. De diensten en ondersteuning die DEKRA op het gebied van het testen van elektrische voertuigen biedt, omvatten tests van de elektrische veiligheid, conformiteitstests, functionele veiligheidstests, EMC-tests, tests van communicatieprotocollen (voor laadstations) en cybersecurity-tests. Met de uitbreiding van het testcenter speelt DEKRA verder in op de snelle groei van e-mobility en het belang van duurzaamheid.

Keynote André Kuipers

Na de officiële opening stond een keynote op het programma van André Kuipers. De ESA-astronaut, die twee ruimtemissies achter zijn naam heeft staan, vertelde enthousiast over het belang van de ontwikkeling van nieuwe technologie en de grote rol die de ruimtevaart speelt bij het innoveren van nieuwe oplossingen en producten. Eén aspect kwam in zijn verhaal continu aan bod. Het belang van zorgvuldig en uitgebreid testen van innovaties en nieuwe producten. Gebeurt dat niet, dan kunnen de gevolgen groot – zo niet desastreus - zijn. En dat geldt zeker niet alleen in de ruimte.

Na de presentatie van Kuipers kregen bezoekers van de klantendag een kijkje in de keuken van DEKRA. Er waren verschillende demo-testopstellingen te zien; onder meer op het terrein van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, cybersecurity, energieopslagsystemen, drone testen en EMC en RF testing. Deskundigen van DEKRA gaven tekst en uitleg bij de verschillende testonderdelen.

Contact

Marketing & Communicatie DEKRA Nederland

separator
+31 6 46 71 37 68
separator
Terug naar overzicht
Pagina delen